Американци око Русије постављају 400 антиракета у оквиру своје глобалне ПРО

Amerikanci oko Rusije postavljaju 400 antiraketa u okviru svoje globalne PRO

3 marta 2018

SAMO dan nakon što je Vladimir Putin sunarodnicima i svetu predstavio šest novih superiornih vidova oružja – Donald Tramp je objavio da na još godinu dana ostavlja na snazi antiruske sankcije uvedene zbog građanskog rata na istoku Ukrajine.

Uz obrazloženje da dejstva i politika Moskve povodom Ukrajine predstavljaju „izvanredno veliku pretnju interesima nacionalne bezbednosti i spoljnoj politici Sjedinjenih Država“.

Ovo se moglo očekivati, ali je – s obzirom na ukupnu situaciju – potencijalni element daljeg zaoštravanja.

U svakom slučaju, povodom sankcija i Trampa u državnom vrhu Rusije nemaju nikakvih iluzija. Uticajni potpredsednik Vlade RF Dmitrij Rogozin, u čijim rukama je sve što je povezano sa vojnom proizvodnjom i naoružavanjem Oružanih snaga RF,  još pre nedelju dana je rekao:

„Sankcije? To je zauvek! Preporod nacionalne samosvesti u Rusiji obično rezultira brzim rastom naše snage. Zapadu to – čak na nivou instinkata – nikada nije bilo po volji. Sankcije su reakcija proverenog neprijatelja na naše jačanje. I, biće ukinute samo ako mi opet postanemo slabi. Zato su za nas sankcije šansa da pokažemo najbolje crte svog nacionalnog karaktera“.

Samo nekoliko sati nakon što je Tramp povukao svoj potez, zamenik ministra odbrane RF Aleksandar Fomin saopštio je da Sjedinjene Države imaju nameru da – u okviru svog projekta globalne protivraketne odbrane – oko Rusije postave 400 antiraketa.

„U toku je uzimanje Rusije u američki PRO-obruč. Četiri stotine raketa oko naših granica, unutar iste strukture, potencijalno znatno snižava š potencijal uklearnog odvraćanja“ – naglasio je Fomin.

Ekspert za spoljnu politiku i vojna pitanja Andrej Kokošim u vezi sa ovim je ukazao da interkontinentalna balistička raketa „Sarmat“ upravo zato može atakovati teritoriju SAD preko Južnog pola jer su SAD z tog pravca potpuno nezaštićene.

Moskovski vojni ekspert Ivan Konovalov ocenio je da je Zapad nakon Putinovog nastupa bio u šoku kao u vreme kada je shvatio da ruske krstareće rakete „Kalibar“ – primenjene protiv terorista u Siriji – nemaju domet 300 kilometara nego osetno preko 2.000.

Izraelski geopolitičar Jakov Kedmi – bivši šef obaveštajne službe „Nativ“ – ocenio je da ono što je pokazao Putin svedoči da je Rusija za tri generacije naoružanja ispred Zapada. Svojoj proceni je pridodao:

„SAD su verovale da će do 2020-te ostvariti nadmoć nad Rusijom u oblasti strateškog naoružanja. Međutim, sa onim što je prodemonstrirao Putin pokazalo se da stvari stoje sasvim obrnuto. Shvatili su da su se bavili dečijim igrama u odnosu na ono što je izvela Rusija. Amerika će morati da uloži titanske napore da dostigne Rusiju i smanji zaostajanje“.

Kedmi je posebno naglasio da bi voleo da je imao priliku da vidi lica vodećih ljudi u NATO  i u Pentagonu dok su slušali i gledali šta govori Putin. Još je dodao:

„Sada im je jasno da nisu uspeli da Rusiju zaustave sankcijama i da je preteknu na vojnom planu!“

KOMENTARIJedan komentar

  1. Milutin says:

    Ona džukela od generala kome komanduju mafijaške ubice SRBA I SRBSKE DECE iz 1999 godine kuka u kongresu kako se Rusija usudila da ugrozi američki uticaj i dominaciju u svetu. Koja je to džukela. Neko je tim ubicama i pljačkašima ostavio UTICAJ u nasledstvo. To nemože normalan čovek da pomisli a kamoli da javno izjavi. To ujedno i dokazuje kakav je to američki kongres najveće leglo mita i korupcije na svetu kada želi da čuje ovakvu izjavu kako bi Tramp odmah sutradan produžio sankcije Rusiji. Ta propaganda o kojoj je pisao doktor ČOMSKI upravo ima za cilj bacanje prašine u oči građanima kako bi se sakrila ISTINA O UNUTRAŠNJEM HAOSU U AMERICI O ZAVERI ZA UKLANJANJE TRAMPA O ISTRAZI PROTIV KLINTONOVE O OGROMNIM DUGOVIMA AMERIKE I POČETKOM NOVOG NAČINA FINANSIRANJA ZBOG GUBITAKA U DRŽAVNOJ KASI. Propagandom kupuju još malo vremena nadajući se da neće tako brzo propasti ali gotovi su.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *