АМЕРИКАНЦИ ОПЕТ МУТЕ НЕШТО ОПАСНО: Подигли две војне базе близу Сирије!

АМЕРИКАНЦИ ОПЕТ МУТЕ НЕШТО ОПАСНО: Подигли две војне базе близу Сирије!

27 децембра 2018

Америчка војска успоставила је две нове базе дуж ирачко-сиријске границе, известила је у уторак турска државна агенција Анадолија. Позивајући се на ирачког званичника, агенција Анадолија каже да је америчка војска успоставила две базе у западном делу Ал-Анбара.

– Америчка војска је подигла два нова војна објекта у ненасељеним деловима покрајине – рекао је Фархан ал-Дулеими, члан привременог Савета Анбара.Прва база, рекао је он, постављена је у северном поддистрикту Румане (у анбарском округу Ал-Каим) близу сиријске границе, отприлике 360 километара западно од главног града покрајине Рамади.

Друга база, додао је он, постављена је источно од града Ал-Рутбах, отприлике 310 километара западно од Рамадија и мање од 100 километара од сиријске границе. Према Ал-Дулеимију, ове две базе имају за циљ да помогну ирачким снагама да „осигурају границе земље и спрече инфилтрације терористичке групе Исламска држава“.

– Велике групе америчких војника тренутно су смештене у две базе, заједно с беспилотним летелицама и другом опремом – рекао је Ал-Дулеими без објашњења.

(Правда)

KOMENTARI2 коментара

  1. raikkonen says:

    veshaju onu njihovu sabanerisku zastavu svugde po hangarima..podmornicama..brodovima..avionima..vojnoj tehici..fabrikama.. ispred njihovih brvnara gde zivi obicna boranija(ali ne i po skupim kucama u beverli hilsu ili elitnim kvartovima)..isto ko i nacisti onomad...OVI MORAJU DA NESTANU!!

  2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Iračani uvek mogu da pozovu Ruse da im pomognu a oni regularno i zakonski uđu i počite im teritoriju kao u Siriji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u