АМЕРИКАНЦИ ОПЕТ МУТЕ НЕШТО ОПАСНО: Подигли две војне базе близу Сирије!

AMERIKANCI OPET MUTE NEŠTO OPASNO: Podigli dve vojne baze blizu Sirije!

27 decembra 2018

Američka vojska uspostavila je dve nove baze duž iračko-sirijske granice, izvestila je u utorak turska državna agencija Anadolija. Pozivajući se na iračkog zvaničnika, agencija Anadolija kaže da je američka vojska uspostavila dve baze u zapadnom delu Al-Anbara.

– Američka vojska je podigla dva nova vojna objekta u nenaseljenim delovima pokrajine – rekao je Farhan al-Duleimi, član privremenog Saveta Anbara.Prva baza, rekao je on, postavljena je u severnom poddistriktu Rumane (u anbarskom okrugu Al-Kaim) blizu sirijske granice, otprilike 360 kilometara zapadno od glavnog grada pokrajine Ramadi.

Druga baza, dodao je on, postavljena je istočno od grada Al-Rutbah, otprilike 310 kilometara zapadno od Ramadija i manje od 100 kilometara od sirijske granice. Prema Al-Duleimiju, ove dve baze imaju za cilj da pomognu iračkim snagama da „osiguraju granice zemlje i spreče infiltracije terorističke grupe Islamska država“.

– Velike grupe američkih vojnika trenutno su smeštene u dve baze, zajedno s bespilotnim letelicama i drugom opremom – rekao je Al-Duleimi bez objašnjenja.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. raikkonen says:

    veshaju onu njihovu sabanerisku zastavu svugde po hangarima..podmornicama..brodovima..avionima..vojnoj tehici..fabrikama.. ispred njihovih brvnara gde zivi obicna boranija(ali ne i po skupim kucama u beverli hilsu ili elitnim kvartovima)..isto ko i nacisti onomad...OVI MORAJU DA NESTANU!!

  2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Iračani uvek mogu da pozovu Ruse da im pomognu a oni regularno i zakonski uđu i počite im teritoriju kao u Siriji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *