АМЕРИКАНЦИ ОТВОРЕНО ЗАПРЕТИЛИ ИРАНУ: Ближи се рат

AMERIKANCI OTVORENO ZAPRETILI IRANU: Bliži se rat

23 septembra 2018

Amerika će zbaciti iransku vlast čim socio-ekonomski uslovi, oblikovani sankcijama, sazru za revoluciju, izjavio je Rudi Đulijani, advokat američkog predsednika Donalda Trampa.

„Ne znam kada ćemo ih zbaciti. To bi moglo da se desi za nekoliko dana, meseci ili godina, ali to će se desiti. Oni će biti srušeni, a narodu Irana je dosta“, rekao je Đulijani na skupu „Samit iranskog ustanka“, koji je organizovala zajednica Amerikanaca iranskog porekla.

Đulijani je ovu izjavu dao samo dan nakon krvavog napada na vojnu paradu u Iranu, u kom je život izgubilo više od 20 ljudi.

​Đulijani je pohvalio Trampov pristup Teheranu, tvrdeći da sankcije koje je Amerika uvela nakon povlačenja iz nuklearnog sporazuma nanose veliku štetu iranskoj privredi.

„Sankcije funkcionišu. Valuta im ide ka nuli… To su uslovi koji vode do uspešne revolucije i, uz božju pomoć, nenasilne revolucije“, izjavio je Đulijani.

KOMENTARI8 komentara

 1. Vesko says:

  Rusija, Iran, Turska i sve druge drzave koje su napadnute od strane americkih imerijalista moraju da svoje valute povuku sa slobodnog trzista koja su 100% namjestena od strane anglosaksonskih genocidnih hijena. I da zabrane svaku prodaju valuta njihovim bankama i fondovima u svojim drzavama, ako to vec nisu uradili sto bi bilo vrlo cudno ponasanje i po meni licno na granici unutrasnje sabotaze od strane njihovih 5-tih kolona, i da zamrznu svu imovinu zapadnih genocidnih hijena proporcinalno finansijskim udarima na njih cak i ako to privremeno dovede do gubitka poslove. Ako su im ekonomije zdrave one ce se prilagoditi sankcijama i procvjetati kad se nadu lokalana rijesenja na osnovu sopstvenih resursa. Zapadne genocidne hijene postuju samo silu i kontraudare za svaki njihov udar, svaka neudlucnost i kolebanje moze imati nesgledive posledice po zrtve njihvih genocidih agresija..

 2. padre says:

  Ovo mora da bude neka jubilejna "ozbiljna" pretnja, recimo stoprva!

 3. Miraš says:

  Sve se ponavlja. Ovo jako podseća na nekadašnju operaciju Ajaks kojom je zbačen Mosadikov režim. CIA je tada potplatila ulične nasilnike i razne druge delove iranskog društva da učestvuju u propagandnoj kampanji protiv Mosadika. Tada je bojkotovana prodaja iranske nafte u svetu i nastojali su da prvenstveno podriju Iran iznutra što i sada rade. .... Ako pokušamo da gledamo iz ugla unipolarnog globalnog sistema u kom dominira moćna država SAD bez obzira što su globalne elite po svom sastavu multinacionalne, a po ideologiji nadnacionalne, treba primetiti da većina moćnih globalnih korporacija i moćnih političkih organizacija ima svoje izvorište ili samo uporište na severnoameričkom kontinentu. SAD su jezgro globalizma i pokretač svetskih globalizacijskih tokova u svetu u novijem vremenu. Zatim SAD se ne mogu smatrati hrišćanskim svetom, nego posthrišćanskim i antihrišćanskim svetom u kome satanizam je najbrža rastuća religija. Smatra se da svaki deseti Amerikanac je satanista. Globalni mediji u SAD, V.Britaniji, itd. vrše promociju satanizma, a obožavaoce djavola opisuje kao "plemenite pobunjenika". ... Nakon ovakvog uvoda, pitam se: Kako vodeći globalisti i stvaraoci novog svetskog poretka gledaju na Iran državu koja je najveća poznata teokratija u današnjem svetu. (Pored Irana teokratijama se danas smatraju Izrael, Saudijska Arabija i Vatikan.) Nema sumnje da ovakav iranski režim smeta njihovim ambicijama. Najkraće iz novije iranske istorije. Godine 1953 iranski premijer Mohamed Mosadik nacionalizovao je naftu. Radi zaštite zapadnjačkih interesa u iranskoj naftnoj industriji, američke i britanske sprovele su operaciju Ajaks sa ciljem da u Iranu postave vladu koja bi štitila njihove interese. Mosadikova vlada pada, a dolazi uz pomoć SAD Mohamed Reza-šah Pahlavi. Godine 1955 Iran je ušao i u Bagdadski pakt dakle tako je u Hladnom ratu prešao na američku stranu. Islamskom revolucijom godine 1970 Muhamed Reza Pahlavi je zbačen i napustio je zemlju, a u zemlju se vraća Ruholah Homeini. Nakon revolucije bilo je i nesuglasica u pogledu budućnosti Irana, ali teolozi su uspostavili red u zemlji nakon lokalnih izbora. Još jedan američki pokušaj bio je veoma važan. SAD i njeni saveznici pružili su oružje i tehnologiju Sadamu Hoseinu. Irak je napao Iran bez objave rata 22.09.1980.godine, a iračko-iranski rat obustavljen je tek 20.08.1988.godine. ...

  • Miraš says:

   Ispravka: Islamskom revolucijom godine 1979

 4. Miraš says:

  AMERIKANCI SU POKAZALI U PRAKSI DA SE DALEKO BOLJE OD KARLA MARKSA RAZUMEJU U REVOLUCIJE! šTA ĆEMO SA TIM? SAD se ponavlja sa svojim namerama u Iranu na veoma sličan način. Ne verujem da će Iranci tako lako nasesti, ali socijalne poteškoće jesu i otežavajući i riskantan deo. Najviše brine što se Amerikanci razumeju i u crne bradonje - terorizam. Takve će oni poslati u Iran. To su već uradili krajem prošle godine kada su napravili takozvane "mirne" proteste u Iranu. Sećamo se da je čak i Mogerinijeva iz EU podržavala te "mirne" protestante i apelovala kod Rohanija za njih. EU je podržavala teroriste-pobunjenike u Siriji, a i pomenute "mirne" u Iranu, a već tri decenije evropski lideri i EU lideri podržavaju UČK Kosovo.

 5. milorad says:

  ovi što sede u teheranu, sada, nisu NAIVNI i SLABI mosadik, a nisu ni polugola s. koreja ili slabo naoružani s. vijetnam. Iran ima ozbiljnu armiju a pokazali su se kao dobri i čak fanatični borci ništa njih neće zautaviti da udju pravo u rijad ako bude potrebno i to BRZO i brutalno.Onda ćemo videti koliko STVARNO vredi američki dolar:)

 6. NIKOLA says:

  vesko says prvo turcima se ne moze verovati STO NE IZLAZE IZ NATO PAKTA KAD im je nato amerika nabila sankcije nego stoje i jos je htela erdgoana ubiti vojnim pucom koji tursi govna drugo rusiaj iran trebaju i stampati novac te hijene stampanim novcem ucenju svet i kupuju njihovu robu.azija ima trziste izmedu sebe ne treba im evropa i amerika tih 7 % svetskih govana

 7. Deda Micko says:

  E, jeste šaljivdžije vi Amerikanci. Pa, ako "iranska valuta ide ka nuli", recite i to da je vaša je na nuli od 1913. Koji kreteni majko moja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *