АМЕРИКАНЦИ ПАКУЈУ КОФЕРЕ У ЈОШ ЈЕДНОЈ ДРЖАВИ

АМЕРИКАНЦИ ПАКУЈУ КОФЕРЕ У ЈОШ ЈЕДНОЈ ДРЖАВИ

23 јула 2021

Очекује се да ће САД и Ирак до краја године формализовати крај борбене мисије Вашингтона у Ираку и наставити транзицију ка обуци и саветовању ирачких снага, саопштили су јуче амерички званичници.Тренутно се у Ираку налази 2.500 америчких војника усмерених на сузбијање остатака Исламске државе, а Сједињене Државе већ су се фокусирале и на оспособљавање ирачких снага.

Најава, која би требало да уследи након што се председник Џо Бајден следеће седмице се састане својим ирачким колегом у Вашингтону, биће објављена у политички осетљиво време за ирачку владу и на њу би могло да се гледа као на домаћу победу у Багдаду.

– Kључна ствар коју ћете чути како се преноси и мислим да је невероватно важна јесте та да Бајденова администрација жели да остане у Ираку, јер нас је ирачка влада позвала и затражила да то наставимо – рекао је виши службеник одбране, под условом да остане анониман.

Овај функционер је рекао да ће се усмерити на логистику, одржавање опреме и помоћ ирачким снагама у даљем развоју њихових обавештајних и надзорних способности.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Vuk says:

    BEZANIJA JE SELO KRAJ BEOGRADA XAXAXAXA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u