АМЕРИКАНЦИ ПАКУЈУ КОФЕРЕ У ЈОШ ЈЕДНОЈ ДРЖАВИ

AMERIKANCI PAKUJU KOFERE U JOŠ JEDNOJ DRŽAVI

23 jula 2021

Očekuje se da će SAD i Irak do kraja godine formalizovati kraj borbene misije Vašingtona u Iraku i nastaviti tranziciju ka obuci i savetovanju iračkih snaga, saopštili su juče američki zvaničnici.Trenutno se u Iraku nalazi 2.500 američkih vojnika usmerenih na suzbijanje ostataka Islamske države, a Sjedinjene Države već su se fokusirale i na osposobljavanje iračkih snaga.

Najava, koja bi trebalo da usledi nakon što se predsednik Džo Bajden sledeće sedmice se sastane svojim iračkim kolegom u Vašingtonu, biće objavljena u politički osetljivo vreme za iračku vladu i na nju bi moglo da se gleda kao na domaću pobedu u Bagdadu.

– Ključna stvar koju ćete čuti kako se prenosi i mislim da je neverovatno važna jeste ta da Bajdenova administracija želi da ostane u Iraku, jer nas je iračka vlada pozvala i zatražila da to nastavimo – rekao je viši službenik odbrane, pod uslovom da ostane anoniman.

Ovaj funkcioner je rekao da će se usmeriti na logistiku, održavanje opreme i pomoć iračkim snagama u daljem razvoju njihovih obaveštajnih i nadzornih sposobnosti.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vuk says:

    BEZANIJA JE SELO KRAJ BEOGRADA XAXAXAXA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *