АМЕРИКАНЦИ ПАНИЧНО УПОЗОРАВАЈУ СВЕ: „Русија на Балкану планира…“

AMERIKANCI PANIČNO UPOZORAVAJU SVE: „Rusija na Balkanu planira…“

27 maja 2017

Američki analitičar i šiptarski lobista Danijel Server, posle šokantnih optužbi da Rusija planira „okupaciju“ Republike Srpske, severa Kosova i Crne Gore, traži od Vašingtona da Miloradu Dodiku zapreti finansijskom blokadom, pa čak i vojskom, ako se odluči da raspiše referendum o nezavisnosti!

– Budući da je RS najavila referendum u 2018. godini, SAD i EU bi mogle da pripreme odgovor. On treba da uključi nepriznavanje nezavisne RS, kao i nemogućnost Banjaluke ili bilo koje zemlje koja bi je podržala da aplicira za članstvo u EU ili pozajmice MMF i Svetske banke. Vašington bi mogao i da ohrabri Evropljane da premeste trupe u Brčko, čime bi poslao signal Srbima i Bošnjacima da neće biti dozvoljeno da neka od strana zauzme to „polje gravitacije“ – podvlači Server.

I dok se Dodik nije oglašavao, analitičar iz Banjaluke Anđelko Kozomara kaže da Server samo odrađuje ono za šta je plaćen.

– Referenduma neće biti skoro da bi to Server mogao da doživi. Osim toga, BiH će se raspasti po volji velikih sila, a nikako ne po volji domaćih političara – ističe Kozomara.

Vladan Glišić, lider Narodne mreže, kaže da „duboka država“ u SAD još vodi jaku antisrpsku politiku.

– Server zahteva agresiju i ukidanje RS. To dovodi u pitanje politiku poslušnosti prema SAD koju su sve vlade Srbije od 2000. dosad vodile. Možda je vreme da razmislimo o politici koja više ne bi bila prijateljska prema SAD. Poslovica kaže: teško je biti neprijatelj SAD, ali je još gore biti njihov prijatelj – zaključuje Glišić.

KOMENTARI6 komentara

 1. Trifun says:

  Server je antisrpski rasista, on poziva na blokadu MMF-a? Pa Republika Srpska je vec dugo vremena pod blokadom i agresijom od strane zapadnih genocidnih hijena i islamskih fundamentalista iz Sarajevske dzamahirije, kao i njihovih finansijskih ubica poput MMF-a! Kad smo vec na udaru i pod blokadom dok smo u BiH bolje nam je da proglasimo nezavisnost i imamo svoju centralnu banku koja ce printati nas novac KOLIKO GOD JE POTREBNO za ekonomiju i drzavu! Ne mora nas niko prizanati osim par nasih velikih prijatelja, bice tesko ali sigurno ce biti bolje nego sada jer oni vec vode agresivni rat protiv nas preko kolonijalnih institucije i krsenejem sporazume sto im je specijalnost. Zivjela Republika Srpska i srpski narod na Balkanu! Nasi neprijatelji ce polomiti zube na nama, iako nemamo skoro nista, branimo se goloruki! Ako se usude da nas napadnu moci ce samo da gledaju kako Rusija siri svoj uticaj na Balkanu sa svojom armadom koja ce konacno zabetonirati nasu slobodu a zadati sah mat udurac NATO zlikovcima iz pozadine.

 2. Trifun says:

  Cekamo vas hijene genocidne! Nema nazad.

 3. Trifun says:

  Republici Srpskoj NE TREBAJU DEVIZE = DOLARI ILI EVRI, da bi isplacivala plate drzavnim sluzbenicima ili penzije penzionerima! NE TREBAJU! Sve se to moze vrlo lagodno i bez ikakvog troska isplatiti preko centralne banke koja ima funkciju da sluzi drzavi i ekonomiji, odnosno narodu. Pare nemaju pokrice ni u cemu, one nisu nesto vrijedno za cuvanje jer im to nije svrha u danasnjem svijetu. Pare imaju samo ekonomsku vrijednost za razmjenu. To znaci da centralna banka Republike Srpske moze da printa koliko god hoce za stvarne potrebe drzave i ekonomije! Niti jedan dolar joj nikada nije potreban da bi isplatila penzije ili plate!! Uzimanje dolarskih ili evro dugova od stranih centralnih banaka koje ih printaju bez pokrica za potrebe isplacivanja plata i penzija je VELIKA IGRA I PODVALA. Jer to nije potrebno. Zasto bi neko pozamljivao dolare da bi isplatio plate u markama ili dinarima?? To nema nikakvog logicnog objasnjenja, jer domace centralne banke su zaduzene za potrebe poput toga i moraju da isprintaju sve dinare ili marke koje su neophodne za funkcionisanje ekonomije i drzave. Ti sto uzimaje dugove u dolarima i onda ih prodaju za dinare ili marke kojima isplacuju penzije i plate bacaju drzavu i gradane u duznicko ropstvo iz neznanja ili licne koristi.

 4. Trifun says:

  Centralna banka SAD = FED je isprintala preko 15,000 milijardi dolara od 2008. I od tih para je kupovala drzavne obveznice, ali i obveznice privatnih kompanija. Javno, bez ikakvog skrivanja. Centralna banka Japana to radi vec vise od 30 godina kada je njihova ekonomija kolapsirala padom cijena kuca koje su bile napumpane lagano dobijanim kreditima pa su im onda banke isto kao i u SAD i na zapadu propale kad su cijene kuca krenule dole, pa su ih onda drzave preuzele i napumpale sa parama poreskih obveznika i novim parama koje su centralne banke upumpale u sistem. ECB u EU rajhu radi isto. Onda privatne kompanije cije su obveznice kupile centralne banke na Zapadu, odnosno koje su znaci dobile pare od drzave, dodu da kupuju nase fabrike, ili strane svejedno sa tim parama...Iz toga prozilazi sljedece. Kaptilazim je velika podvala, laznjak od kojeg boli glava one koji ne razumiju koja je to podvala i pljacka gradana. Jer ispada da se profit privatizuje u dzepovima male klike koja je kriminalna na vrhu piramide, a gubitci se prebacuju na poreske obveznike. Tu nema ni k od kapitalizma. Druga lekcija je da svako moze da printa koliko god hoce za potrebe ekonomije i drzave, i treba da to radi jer je to sustina uloge centralne banke koja mora biti u vlasnistvu drzave i naroda i raditi za nase interese kao vlasnika a ne neke klike. Treca, da pravila po kojima drzava preko centralne banke ne moze da subvencionise privatne kompanije koje onda jacaju na osnovu tih para i subvencija ne vaze. Cetvrta, da su pare ustvari nule na komjuterskim racunima centralnih banaka koje imaju pravo i moc da ih kreiraju pritiskom dugmeta i da to onda pretvore u dolare, evre, jene...koje onda plasiraju u ekonomiju kako god hoce odnosno kako drzava to zeli. Peta, da nase drzave onda pozamljuju te nule na njihovim kompjuterima na koje mi moramo da vracamo dolare, koje nasa banka nema pravo da isprinta na svojim racunima, pa onda ako ne mozemo da nabavimo te dolare preko prodaje na trzistu ili preko turizma onda smo najebali jer moramo da pozamljujemo nove dolare da bi platili kamate i tako postajemo duznicki robovi kada te ekonomske ubice pocnu da zahtijevaju politicke i ekonomske ustupke od nas na racun tih dugova, i komad po kimad zemlje i onoga sto vrijedi. Ukoliko imamo degene ili kriminalne na vlasti.Sesto, privatne banke kreiraju pare na isti nacin kao i centralne banke sto znaci da smo dali pravo prvatnim licima da kontrolisu ekonomiju kako hoce! Ovo sam ostavio za kraj jer je ovo samoubilacki sa stanovista drzave i naroda jer se pokazalo da su privatni bankari preko tog prava u stanju da odevedu drzave i narode u kolaps i tri picke materine ako im je to u licnom interesu. Sto smo upravo vidjeli 2008 a to se ponavlja vec vijekovima...

  • teoretičar says:

   Svaka čast Trifune. Od reči do reči apsolutna istina.

 5. Trifun says:

  Za kraj, lijepo spavajte. Sveti Trifun neka vas stiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *