АМЕРИКАНЦИ покушавају да шпијунирају Крим! РУСИ ИХ СА ЛАКОЋОМ БЛОКИРАЛИ

АМЕРИКАНЦИ покушавају да шпијунирају Крим! РУСИ ИХ СА ЛАКОЋОМ БЛОКИРАЛИ

17 марта 2020

АМЕРИЧКИ и натовски бродови без жељеног успеха покушавају да открију шта Оружане снаге- Русије раде на Криму. Да се убаце у њихове затворене системе везе и базе података.

Како је рекао један високи руски војни званичник новинској агенцији РИА Новости, приближавају се полуострву, укључују системе за осматрања, снимања и прислушкивање, али све то наилази на готово непробојни `зид` који праве руски системи за електронско ратовање – заслепљивање, гушење (сигнала) и ометање…Међутим, не завршава се све на покушајима: дошао до „зида“, ниси у њему ни нашао ни пробио „рупу“ и – вратиш се…

Руски „зид“ на Криму је тако моћан да онеспособљава инструменте америчких/НАТО бродова, ремети им и подешавања за навигацију и дезоријентише њихове посаде.

Руски адмирал Владимир Комоједов, који је командовао Црноморском ратном флотом до 2002-ге, објаснио је шта се – и због чега – при тим покушајима догађа и зашто ни једна ни друга страна у тој игри не иду до краја:

„Ми имамо моћна средства за радио-електронску борбу. Само, то су средства чије се најважније могућности не смеју откривати осим у условима реалног рата. Та средства се у миру користе ограничено и не сваки дан. Јер, зашто противнику откривати своје могућности, укључујући и дијапазоне унутар којих могу да дејствују.“

Објаснио је да се ти системи деле на пасивне, који праве сметње противничким радарима, и активне који имају сопствене моћне станице које гуше, ослепљују и дезоријентишу опрему противничких бродова.

Адмирал је, да би био јаснији, подсетио:

„Када су Изралеци из ваздуха атаковали Египат и Сирију – провоцирали су противника на активно деловање целог њиховог система ПВО. То су користили за лоцирање лансера и радара и за извођење удара који су правили бреше у одбрани те две земље. Кроз те бреше су потом пролазиле израелске ударне снаге које су биле штићене пасивним средствима за радио-електронску борбу. Указујем на ово и зато што Американци имају чиме да држе на оку и Крим. У томе им помаже, нема сумње, и Украјина коју су ставили под контролу“.

Комоједов посебно наглашава оно што сигурно више него добро знају и они који са Крима парирају Американцима:

„Има смисла једном показати противнику: „Боље вам је да и не покушавате“. А и то ограничено. Јер, погрешно би било реаговати сваки кад се приближе и тако откривати и своје позиције и своје могућности“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. persida says:

    Kauboji i moderna tehnologija, ha ha. Rusi ih setaju kao majmune.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u