АМЕРИКАНЦИ ПОТВРДИЛИ: Оборен сиријски авион, пилот нестао

AMERIKANCI POTVRDILI: Oboren sirijski avion, pilot nestao

19 juna 2017

Koalicija perdvođena SAD potvrdila je da je američki pilot oborio sirijski vojni avion na jugu zemlje u blizini grada Tabka.

Kako se navodi u saopštenju, u 18.43 po lokalnom vremenu avion sirijske vojske Su-22 bombardovao je položaje Sirijskih demokratskih snaga.

„U skladu sa pravilnikom o samoodbrani, sirijski avion je ubrzo bio oboren od strane američkog lovca F/A-18E Super hornet“ dodaje se.

Istovremeno, nakon napada na sirijski avion, predstavnici međunarodne koalicije stupili su u kontakt sa ruskom vojskom kako ne bi došlo do eskalacije situacije.

Podsećamo, sirijska vojska je prethodno saopštila da pilot oborenog aviona još uvek nije pronađen.

Takođe, sirijske snage tvrde da je avion bio u operaciji bombardovanja terorističkih položaja.

KOMENTARI5 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Sirijci treba da uvuku Ameriku u rat na zemlji i vazduhu i da tako Ameru zaprze chorbu za sva vremena, da bude novi Vijetnam. Jer kad pocnu kovcezi stizati u vasington, to ce biti pobjeda Basara el Asada. Ako nema kovcega, nema pobjede

 2. opet ja says:

  Meni je ovo opet sramota za Rusiju. Ameri brane svoje nazovi "saveznike", a Rusi puštaju da Sirijska vojska svake nedelje bude napadnuta.

 3. hristina says:

  Avion sirijske ratne avijacije nije leteo iznad SAD! Leteo je iznad Sirije, pa bi vest trebalo da glasi ovako: Okupatorska koalicija predvodjena SAD, u teroristickom napadu, srusila je avion sirijske vojske, koji je bombardovao polozaje terorista-savaznika okupatorske koalicije predvodjene SAD! Da se ne lazemo! PS: Podrska legitimno izabranom sirijskom predsedniku Asadu i sirijskom narodu u borbi protiv okupatora!!!

 4. slobo says:

  Putin je pokazao da Stiti Amere .Ameri odmah nazvali Ruse da I'm kazu da su ga oborili I rijesen problem .Putin ce reci dobro nemojte vise do slijedece prilike .ma kakvi Rusi sav ugled u Siriji koji su navodno stekli Ameri su I'm ga srusili jer Rusi podviju rep I laju I zavijaju I bjeze I prijete praznom puskom .Ma Putko je mlakonja .

 5. Kulak says:

  Rusi daju izjavu: Mi mislimo da to nije dobro.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *