АМЕРИKАНЦИ ПРЕТЕ СРБИЈИ ЗБОГ ПАНЦИРА: Стејт департмент БЕСАН, жели да уведе санкције!

AMERIKANCI PRETE SRBIJI ZBOG PANCIRA: Stejt department BESAN, želi da uvede sankcije!

27 februara 2020

Američki Stejt department pozvao je sve saveznike i partnere da odustanu od transakcija sa Rusijom koje bi mogle da dovedu do uvođenja sankcija.

Sankcije bi bile uvedene po Zakonu o suprotstavljanju američkim protivnicima kroz sankcije (CAATSA).Tako je Stejt department odgovorio na pitanje američkih medija šta misli o isporuci prvog dela ruskog protivvazdušnog raketnog sistema „Pancir S“ Srbiji.

– U razgovoru sa visokim vladinim zvaničnicima više puta smo izrazili zabrinutost zbog kupovine ruske vojne opreme od strane Srbije, uključujući i kupovinu sistema Pancir, naveo je portparol Stejt departmenta.

Najave o uvođenju sancija Srbiji zbog nabavke ruskog oružja komentarisao je ranije i srpski predsednik Aleksandar Vučić koji je rekao „da bi besmisleno da nam uvode sankcije zbog pancira“.

On je tada rekao da ne veruje da će sankcije biti uvedene, a i ako budu neće se, kaže, odnositi na zemlju, možda na ljude.

Dogovor o kupovini ruskog raketnog sistema „Pancir S“ Srbija i Rusija su postigle tokom zajedničke vojne vežbe „Slovensko bratstvo“ održane u oktobru 2019.

Podsetimo, i NATO se u ponedeljak oglasio o ruskom oružju u Srbiji, navodeći da su nabavke u oblasti odbrane nacionalna odluka i da Srbija ima pravo izbora.

– Srbija ima pravo da slobodno bira svoje političke i bezbednosne aranžmane. NATO i Srbija su bliski partneri i mi smo posvećeni jačanju našeg partnerstva sa Srbijom, uz puno poštovanje njene politike neutralnosti – navodi u saopštenju NATO.

KOMENTARI9 komentara

 1. padre says:

  Koja država, nju brine, ako neko kupuje od drugog, kad oni to imaju mnogo skuplje, ali kompatibilno!Gas, kukuruz, oružje i te stvari!Još samo fali, da neko počne da kupuje Ruske serije, hamburgere i koka kolu!

 2. Lepi Jova says:

  Mogu da uvedu sankcije vulinovoj tetki koja mu je poklonila pare da kupi nekoliko zgrada u bejogradu,on kupio samo jedan stan a zaostatak para od Rusije kupio Pancir.

 3. Ranko says:

  I, sto rece gospodin Radisic, treba izleciti zapad

 4. Zoran says:

  Uporedite naslov s aovim: "Podsetimo, i NATO se u ponedeljak oglasio o ruskom oružju u Srbiji, navodeći da su nabavke u oblasti odbrane nacionalna odluka i da Srbija ima pravo izbora."

 5. test01 says:

  U pravu su, Srbija ima samo dve mogucnosti: 1) da ispuni sve sto zapad trazi, da kapitulira, bude pocepana do kraja i unistena kao drzava (nema razloga za to mada to vlast radi!) 2)- da se Srbija potpuno okrene Rusiji i Kini i prestane sa `pregovorima` sa Briselom koji je pod kontrolom globalista Sve ostalo je u stvari ispunjavanje zelja zapada i vodi unistenju Srbije - opcija 1. Vlast je postavljena i kontrolisana od strane zapada - samo BOJKOT (izbora a onda svih nazovi-institucija ove vlasti) moze spasiti Srbiju sigurne propasti !!!

 6. Gardista says:

  Idemo dalje!

 7. kurta i murta says:

  Koje ste vi govno od sajta...

 8. persida says:

  Smeta im pancir jer planiraju da nas gadjaju ponovo, to sam rekla odavno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *