АМЕРИКАНЦИ ПРИЗНАЛИ И АЛАРМИРАЛИ ЦЕО НАТО ПАКТ: Руси могу да прегазе НАТО у Европи за 60 сати!

AMERIKANCI PRIZNALI I ALARMIRALI CEO NATO PAKT: Rusi mogu da pregaze NATO u Evropi za 60 sati!

9 juna 2016

1035014181Američko Ministarstvo odbrane izjavilo je da bi Rusija mogla da pregazi NATO za 60 sati, ali tvrdi da bi to bilo teže poslije 2017. godine.

Pomoćnik zamjenika ministra odbrane za Rusiju, Ukrajinu i Evroaziju Majkl Karpenter potvrdio je februarsku analizu korporacije „Rand“ koja tvrdi da bi ruskim trupama bilo dovoljno najviše 60 časova da stignu do prestonica Estonije i Letonije.

„Nisam u toku da smo napredniji sada nego u vrijeme objavljivanja izvještaja“, rekao je Karpenter na sastanku Odbora za spoljne odnose američkog Senata, „ali sam siguran da ćemo to biti do kraja 2017, kada budemo imali dodatne snažne oklopne borbene brigade na istočnom krilu pakta“.

U izveštaju se zaključuje da onako kako je NATO trenutno razmješten on ne može uspješno da brani teritoriju svojih najizloženijih članica i poziva se na raspoređivanje otprilike sedam brigada na Baltiku.

Karpenter je dodao da Pakt radi na jačanju odbrambenih položaja u Istočnoj Evropi, ali da Rusija ima geografsku prednost.

„Rusija očigledno ima prednost u rastojanju i vremenu ukoliko bi odlučila da bude agresor u Baltičkim zemljama“, naveo je on.

„Mi nastojimo da preraspodijelimo snage, zajedno sa vojnom opremom, da bismo mogli bolje da spriječimo rusku agresiju“, navodi „Vikli standard“ izjavu Karpentera.

Poljska i druge NATO članice počele su u ponedjeljak desetodnevne vojne vježbe, najskuplje u Istočnoj Evropi od Hladnog rata. Istovremeno, Rusija nagomilava svoje oružane snage u blizini Ukrajine i upozorila je na bilo kakvo povećanje prisustva NATO-a u blizini svojih granica.

U julu će se zemlje-članice NATO-a sastati na samitu u Varšavi, gdje će „odlučiti o pojačavanju mehanizama odvraćanja i odbrane NATO-a i pojačanju napora za projektovanje stabilnosti van svojih granica“, navodi se u izjavi za medije.

KOMENTARI5 komentara

 1. rema manijak says:

  Evo vam kurac! Neće više sloveni da ratuju među sobom za tuđe interese. NATO se raspada!Jebimo germane!https://www.youtube.com/watch?v=tlrwhyL3jrY

  • spira says:

   https://www.youtube.com/watch?v=q4v1nDa7tLY

 2. N. says:

  Milijarditi put, Amerikanci prinaznali... Ubijaj se bela raso, kad mozga nemaš.

 3. Darko says:

  Ovo je samo njihova patka kako bi dobili još vise para. Svaka njihova rijec je laz.

 4. teletabis says:

  Ma kakvi šezdeset sati, za šest minuta a da za to vreme ni jedan ruski vojnik ne izađe iz Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *