АМЕРИКАНЦИ ПРИЗНАЛИ: Вашингтон да учи од Путина

AMERIKANCI PRIZNALI: Vašington da uči od Putina

13 septembra 2015

Vladimir-Putin- 4567746747Konzervativni američki list „National Interest“ je objavio tekst u kojem ocenjuje da politička elita u Vašingtonu treba da uči od ruskog predsednika Vladimira Putina kako se ciljevi postižu sredstvima.

Putin je vojno pomogao Siriji i na taj način dao do znanja da će Rusija voditi aktivnu politiku na Srednjem Istoku, navodi se u tekstu i dodaje da SAD nisu uspele da saberu svoje snage i pruže adekvatan politički odgovor na ovakvu politiku Kremlja.

Nikolas Gvozdev, autor teksta, piše da je „Putin pokazao da će aktivno učestovati u dešavanjima i politici na Srednjem Istoku, a ne samo pasivno prihvatati američki viziju“.

Zapadne sankcije, pad cene nafte i zastoj ekonomskog razvoja Kine ne vode kolapsu Rusije i Kremlja, kaže se u tekstu.

Bez obzira što je moć Rusije još uvek manja od moći SAD-a, Rusija je jedna od retkih zemalja koje mogu rasporediti vojsku van granica svoje zemlje, piše Gvozdev.

Rusija nije mogla da dozvoli da ustanici propadnu na istoku Ukrajine, a neće dozvoliti ni da Bašar el Asad bude svrgnut sa vlasti, ocenjuje se u tekstu američkog lista.

Rusija je pokazala svoju snagu u Ukrajini, zaključuje se u tekstu i dodaje da će to isto uraditi i u Siriji.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

  1. Vidra says:

    Ameri opet pokušavaju da Putinu dignu ...... misle sa tim će ga uspavati ko na lavoriki , ( hvalim te da postaneš neoprezan ) je taktika imperijalista! "To je ona politika ako neprijatelja ne možeš pobjediti ti mu se pridruži"! Ali skrivaju nož koji žele zabiti u pleća to svom neprijatelju( danas se to kaže " našim prijateljima " ) .

  2. miroslav says:

    Ja sam na cnn-u cuo drugacije izjave?

  3. triglav says:

    amerikanci u tom trenutku iskreno i misle to što kažu. da se je rusija angažovala u bivšoj jugoslaviji i tamo napravila red, kad je bilo vreme za to, amerika bi imala manje posla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *