Американци провоцирају рат у којем би могли да униште Русију и Кину

Amerikanci provociraju rat u kojem bi mogli da unište Rusiju i Kinu

7 novembra 2017

Piše: Tom ALDREN (Thom Aldrin), AgoraVox

SJEDINJENE Države žele da prvo unište Rusiju, a potom – u strašnom ratu – i Kinu, da bi sačuvale vlastitu hegemoniju i dominaciju na planeti!

Nameće se zato pitanje: zbog čega Vašington taj rat nije već započeo?

Stoga što želi da obezbedi da izgleda da su SAD žrtva koja je prinuđena da se brani… Međutim, Rusija je ne juče ukapirala u čemu je zamka i ne pokazuje nameru da u nju uđe.

Zato vreme protiče i ništa se neće događati sve dok ne bude smišljena neka čudovišna provokacija.

Naravno, sve bi moglo i u sadašnjem stanju trajati večno da se ekonomska situacija u SAD ne pogoršava. A još Moskva i Peking žele da se odreknu dolara, što bi zajedno sa dolarom sahranilo i celu ekonomiju SAD.

Status-kvo ne može zato trajati večno. Nevidljivo i nečujno odbrojavanje već je počelo.

Da, Vašington traži izgovor za napad na Rusiju. Izgovor koji bi SAD prikazao kao žrtvu agresivne Rusije i opravdao stotine miliona žrtava u tom ratu koji je, nažalost, neizbežan.

Amerikanci će upotrebiti sve i najpodlije trikove ne bi li naveli Rusiju da napravi grešku. Nedavno skidanje ruske zastave sa konzulata RF u San Francisku – primer je takve provokacije protiv Moskve.

Zato je i ukrajinska neonacistička hunta dobila priliku da duže od tri godine čini ratne zločine u nizu nad sopstvenim stanovništvom, a to na Zapadu nikoga ne uzbuđuje!

Reakcija Rusije na zaveru između terorističke Islamske države i Amerikanaca u Siriji pokazuje koliko je Moskva iznervirana takvom prevrtljivošću SAD. Vašington takvo svoje držanje i ne skriva preterano jer je i to deo provokacije koja ima za cilj da Rusiju navede na „grešku“.

To što rata nema sada, uopšte ne znači da ga neće biti kasnije.

Rat je bio izbegnut 1. septembra 2013-te zahvaljujući blistavom diplomatskom potezu Rusije koja je inicirala likvidaciju sirijskog hemijskog oružja.

Tog dana smo bili na samo nekoliko sati od trećeg svetskog rata jer su se u Mediteranu već bile suočile ratne flote Rusije i NATO.

KOMENTARI7 komentara

 1. Velika Metla says:

  Ništa im drugo ne preostaje nego da probaju! Tako će se jedino uveriti u nešto! A šta je to nešto,videće kada probaju! Sva ova njihova naklapanja samo izazivaju podsmeh!

 2. Trifun says:

  Izazivaju rat koji ne mogu da dobiju. Ni pod kakvim uslovima. Ako hoce da se samouniste to je njihovo suvereno pravo. Rusija je spremna. Nema nazad.

 3. general says:

  Neka oni krenu imacemo i mi neka neresena posla da dovrsimo

 4. Zaharije Serak says:

  Ovo samo "pacijentima" moze da prodje.Daleko je i Rusija i Kina da ekonomski sahrani Ameriku.Po koji put da ponovim/kažu nekome treba vise puta/ 10 najvećih tehnoloških kompanija na Svijetu dolazi iz Amerike.U tim kompanijama rade stručnjaci izmedju ostalih i iz Rusije.U Navistaru od 25 Doktora nauka 12 dolazi iz prostora bivšeg SSSRa.Aple i Google vrijede vise od cijele Ruske berze.Na spisku za IPhoneX samo iz Moskve 1,5 miliona na spisku.Sve dok je tako Rusija nema šanse.

  • Velika Metla says:

   Balijaneru,ono što Rusija ima s time može da kupi sve to šta si ti sada istrtljao ovde! Sibirski gas i naftu zapad može da gleda samo na mapi!Rusija je u kosmosu,tupislave,a ne da ne mogu napraviti bilo šta što imaju ti isti čemerikanci,ispred kojih plaziš jezičinu kao koker-španijel!

   • mali says:

    ha ha ha ha,bravo majstore.

 5. M says:

  USA svoju šansu-pobjedu vidi ili u iznenadnom poražavajućem prvom udaru,ili u dugom iscrpljujućem ratu protiv svojih najjačih-najopasnijih protivnika kad su svi ostali nakon toga samo desert!Ali taj njihov masonski projekt NWO nudi Slobodu i Blagostanje samo vrhuški,a ostalima robstvo i smrt!Iako taj projekt ima i puno pozitivnih stvari,zbog navedenog se ne kladim na njega i niti navijam!Sloboda nesmije biti suzbita i Ljubav(Socijalna Pravda)mora biti prisutna!To je Zakon iznad Istoka i Zapada,i nek se slikaju za uspomenu i jedni i drugi,nestat će im koncepcije u ropotarnici svjetskog tumbanja jer je i Zemlji i ljudima već zlo od gluposti i zloće i idiota!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *