АМЕРИКАНЦИ РЕШИЛИ: Одвајају Хонгконг од Кине!

AMERIKANCI REŠILI: Odvajaju Hongkong od Kine!

19 oktobra 2019

AMERIČKI zakonodavci rešili su da prodemonstriraju oficijelnom Pekingu da su SAD spremne da idu do kraja da bi Kini u Hongkongu priredile „pravi Majdan“.

Nacrti tri zakona o sankcijama protiv Kine „zbog Hongkonga“ dobili su podršku Kongresa SAD, a za sankcije su glasale i demokrate i republikanci. Ovo ukazuje da u američkoj političkoj eliti postoji konsenzus da treba pritiskati (obuzdavati) Kinu.Ako se Peking i nadao da bi pobeda demokrate na izborima za predsednika SAD u novembru 2020-te vratila kinesko-američke odnose u „Obaminu spokojnu epohu“ – pokušaj odvajanja Hongkonga od Kine precrtaće te nade zauvek.

Na ovakav zaključak navodi i pisanje vodećih američkih listova.

Ako se odbace ritualne fraze o demokratiji i slobodi, ostaje glavno: Hongkong – nije Kina.

Ovome se pridodaju i kvazinaučni argumenti. Primera radi, po anketi Hong Kong Public Research Institute, preko 60 odsto stanovnika Hongkonga, u uzrastu od 19 do 39 godina, sebe smatra Hongkonžanima, a ne Kinezima.

Ovo `ostatku sveta` treba da bude opomena da se suprotstavi nastojanjima Zapada da proizvodi `regionalne identitete` i regionalne patriotizme. Jer, to je početak puta ka novim hongkonzima.

Ambicija da se kazni Kina i da se od nje postepeno odvoji Hongkong naročito se dobro vidi u rezoluciji koja potvrđuje odnose Hongkonga sa Sjedinjenim Državama, a osuđuje „mešanje Pekinga“.

Ova drskost se može donekle razumeti: dosta učesnika demonstracija u Hongkongu nosi američke zastave, ti isti pevaju himnu SAD i skandiraju „Tramp, pomozi!“.

Hongkong je oduvek živeo od toga što je bio ulazna kapija za „veliku Kinu“. A jedna od tri pomenuta nacrta zakona predviđa „kažnjavanje Kine preko lišavanja Hongonga izvoznih privilegija“.„Pevači“ ne shvataju da će to lišiti Hongkong novca, a njih – radnih mesta i dobrih zarada.

Učesnicima nemira u Hongkongu ništa neće pomoći što se osećaju Hongkonžanima, Evropljanima ili Amerikancima…

Uzgred, ambasador Kine u Moskvi izjavio je da su se u Hongkongu pojavili ukrajinski instruktori.

Mnogi učesnici nemira u Hongkongu naivno govore da žele da „žive kao Ukrajinci“, a nacionalni dohodak po stanovniku je u Hongkongu oko 20.000 dolara i višestuko je veći od ukrajinskog.

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad2 says:

  ccc opšta glupost je prevelika da bi se tolerisala.Oni koji ZNAJU o čemu se radi jednostavno ne mogu i ne smeju ni po koju cenu da dozvole BUDALAMA da ih unište zajedno sa sobom.Uskoro će doći ZAKONI BRITKI.Interesantno kako se proročanstva ispunjavaju, stavka po stavka tačno po redu.Mali broj ljudi je imao prilike da ih vidi SVA na gomili i da ih uporedi jer nijedan prorok nije video SVE i sve po redu.Samo uvid u više tekstova daje pravu sliku i frapantno je da se upravo sklapa sve kao mozaik.Izgleda da će biti kao pto je i napisano pisao to sv.jovan ili nostradamaus stvari se povezuju i nadopunjuju a što je najgore ti zapisis se ISPUNJAVAJU kako su i napisani bilo da je prorok razumeo šta piše ili ne.JEZIVO.

 2. persida says:

  Gde god ste nesto resili, tu ste i pogresili.

 3. Miraš says:

  Osećaju Dubokani da im se primiče kraj te napadaju gde god mogu kao ugrožene zveri pred smrt.

 4. Velika Metla says:

  Kakve će batine da dobiju "duboki" i njihovi prknolizci,hahahahahahahahahahahaha........! Nije vam to Srbija.

 5. E.Lirsch says:

  Radi se na rusenju dolara i kad se to ostavri trebalo je da umesto Njujorka glavni finansijski centar bude bas Hong Kong. Zato akrepi hoce da odvoje od KIne kako bi i dalje mogli ad finansiske tokove kontrolisu. Barem su tako zamislili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *