„АМЕРИКАНЦИ СЕ ИГРАЈУ ВАТРОМ: Ако то ураде Русима – објава рата“

„AMERIKANCI SE IGRAJU VATROM: Ako to urade Rusima – objava rata“

24 januara 2018

Direktor ruske VTB banke Aleksej Kostin upozorio je danas na „rastuću pretnju vojnog sukoba“ u Evropi i smatra da će, ako SAD uvedu nove ekonomske sankcije institucijama u Moskvi, to biti „objava rata“.

Kostin je za „Fajnenšel tajms“ u Davosu, na marginama Svetskog ekonomskog foruma, rekao da je njegova najveća briga „opasna situacija“ nastala usled nagomilavanja oružja u Evropi zbog čega bi, kako kaže, moglo da dođe do „nevolje“ između NATO i ruskih snaga.

– Na početku smo nove trke u naoružanju. NATO traži više oružja i raspoređuje više oružja u Evropi, a Rusija će na apsolutan isti način uzvratiti – kazao je Kostin, za kog londonski dnevnik navodi da je blizak saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kostin se potom i pita ko će od toga imati koristi.

– Samo generali i oni koji proizvode oružje. Amerika kaže da bi Evropa trebalo više da plati za to. Kome je to potrebno? To je veoma opasno – konstatuje Kostin.

Kostin ističe da nije zabrinut zbog mogućnosti da sankcije budu uvedene i protiv njega lično, što bi mu onemogućilo da putuje u SAD ili da ima račun u nekoj američkoj banci.

– Ali, bilo kakve ekonomske sankcije protiv institucija bi, po mom mišljenju, bile poput objave rata. Ne vidim razlog zašto bi ruski ambasador ostao u Vašingtonu posle toga ili zašto bi američki ambasador ostao da pliva u hladnoj vodi u Moskvi – kazao je Kostin.

Kostin veruje da je to gore od situacije hladnog rata, kao i da je veoma opasno.

– Mislim da se Amerikanci igraju vatrom jer se odnosi pogoršavaju, a mi za to nismo odgovorni – zaključio je direktor VTB banke.

KOMENTARI6 komentara

 1. goran says:

  Nije opasno, sve rade u dogovoru. Jedina tajna je danas Kina. Ona polako dobija i bez rata. Prvo tone Amerike, pa onda Rusija. Ostaju samo Kina i Izrael kao velike sile. To ce biti poslednja borba. Kina ce pobediti. Sef planete ce imati kose oci.

  • Roy says:

   Nece kose nego ce biti Izraelac, kosooki ce biti radna snaga i sluge, ali za kratko. Pravi sef, gazda i Stvoritelj ce doci odmah nakon sto taj novi sef bude postavljen na tron u Jerusalimu.

   • goran says:

    Ne mislis valjda da je mlakonja Hrist taj novi sef? Nekako mi je previse mekan cak i za sefa buregdzinice.

    • Velika Metla says:

     Goran,zar ti se ne čini da je za jednog bezbožnika da govoriš o Hristu smešno iglupo? Ja kad ne bih verovao u Boga ne bih nikada komentarisao o Bogu,a ni o Hristu!

    • arso says:

     Tako se i Golijad busao pred Davidom i Boga psovao, pa pogibe od jednog kamencica. Dobro zapamti ove svoje reci sto si ih napisao, kada dodje "sef buregdzinice", da mu ih licno preneses.

  • padre says:

   Jeste, sve je po dogovoru, Rusi baš uživaju, kad jim nametnu sankcije, namestejim vojsku uz granicu, iskljuće jih iz OI, nazivaju jih lopovima i sileđijama, optužuju jih, da su ubuli majku Terezu, da ne nabrajam više!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *