АМЕРИКАНЦИ СЕ ПОНАШАЈУ КАО ШВАРЦЕНЕГЕР: Лавров оплео по Вашингтону, поверење на минимуму

AMERIKANCI SE PONAŠAJU KAO ŠVARCENEGER: Lavrov opleo po Vašingtonu, poverenje na minimumu

11 septembra 2020

Šef ruskog spoljnopolitičkog resora je saopštio da su u Moskvi već navikli da neosnovane optužbe.

Optužbe Sjedinjenih Američkih Država za umešanost ruskih zvaničnika u situaciju sa „trovanjem“ opozicionog lidera Alekseja Navaljnog su neosnovane, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. Ministar je primetio da američki partneri, verovatno, stavljaju sebe iznad zakona, kada misle da im se može verovati na reč.– Čak i kada je Arnold Švarceneger rekao „verujte mi“, postojalo je više šansi da mu verujemo, nego onima koji pokušavaju da igraju Švarcenegerovu ulogu, sada već na međunarodnoj areni – istakao je Lavrov na konferenciji za novinare nakon sastanka Ministarskog saveta ŠOS u Moskvi, odgovarajući na zahtev da prokomentariše Pompeovu izjavu.

Šef ruskog spoljnopolitičkog resora je saopštio da su u Moskvi već navikli da neosnovane optužbe. On je naveo da su predstavnici nemačke Vlade saopštili da su predali zvanični zahtev ruskog Tužilaštva nezavisnim sudskim organima i da Berlin više ništa ne može da uradi. Uz to, Nemačka zahteva od Rusije da sprovede istragu, što podseća Lavrova na one „na one presedane koje su zapadne kolege stvorile nakon nakon trovanja u Solsberiju i ponavlja istoriju sa tragedijom malezijskog boinga“.

Prema rečima ministra, ruska strana ne odbija saradnju u istrazi i pruža sve potrebne informacije. Ipak, Moskvi su odgovorili da se pod saradnjom misli na „potrebu da se prizna sopstvena krivica“.

– Ako takva logika prevladava kod naših zapadnih kolega, nemačkih i američkih, to potvrđuje da oni sebe stavljaju iznad zakona, iznad svih, da su svi jednaki, a oni jednakiji, jer im treba verovati na reč – zaključio je Lavrov.

Ranije je američki državni sekretar Majk Pompeo u intervjuu objavljenom na sajtu Stejt departmenta, izjavio da kada ljudi „vide pokušaj trovanja disidenta, shvataju da postoji značajna verovatnoća da je to došlo od visokih ruskih zvaničnika“.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Rusi ubijaju disidente gasom i to neuspešno. Ubistvo u pokušaju. Ta zapadna mantra je toliko jadna, da svako ko veruje u nju ima mentalni problem. A to je većina.

  2. test01 says:

    Jadna si ti Rusijo kada si spala na to da se branis verbalno kada te svaka susa optuzi bez ikakvog dokaza. Sta je sledece? Nego da ste lepo zestoko opleli prvi puta i zveknuli im par samara sada bi vas vise postovali. SAMI OVO TRAZITE !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *