АМЕРИKАНЦИ СЕ СПРЕМАЈУ ДА ЗА 3 ДАНА ЗАУЗМУ ОВУ РУСKУ ОБЛАСТ?! Испливали детаљи плана, прво шаљу диверзанте, па ирачки сценарио…

AMERIKANCI SE SPREMAJU DA ZA 3 DANA ZAUZMU OVU RUSKU OBLAST?! Isplivali detalji plana, prvo šalju diverzante, pa irački scenario…

13 februara 2021

Američka vojska suočiće se sa noćnom morom kakvu ne pamti ako pokuša da sprovede u delo plan za napad na Rusiju o kojem se govori poslednjih dana, ocenjuje kineska agencija Sohu.

Pre izvesnog vremena saznalo se da američka vojska ima plan da zauzme Kalinjingradsku oblast, javlja kineska agencija Sohu, koaj donosi kratku analizu na ovu temu. Prema ideji, ova operacija će se odvijati u nekoliko faza i trajaće najviše tri dana, saznaje agencija.Podsetimo, najpre je vojni časopis Overt Defense krajem januara objacio članak u kojem se ocenjuje da kako će najzapadnija ruska oblast u kojoj živi pola miliona ljudi, mogla da postane mesto žestokog sukoba sa NATO državama. U njemu se napominje da Moskva u ovaj region razmešta desetine hiljada vojnika, kao i bataljone balističkih raketnog sistema kratkog dometa Iskander, koji je sposoban da „isporuči“ nuklearne rakete u gradova u Nemačkoj, Poljskoj i Češkoj.

Sjedinjene Države su uverene da članice NATO imaju dovoljno snage da uspešno završe tako složene manevre. Kao što su primetili kineski stručnjaci, Vašington će počiniti pravo samoubistvo ako pokuša da ugrozi rusku teritoriju, kaže se u analizi.

„Sjedinjene Države su predstavile prilično čudan plan zauzimanja Kalinjingrada“, napominju autori Sohu.

Fijasko u najavi

Ako NATO započne frontalni napad na Kalinjingrad, zapadna vojska moraće da se obračuna sa ruskim taktičkim kompleksima Iskander. Zbog toga, uoči ofanzive, Pentagon planira da duboko na teritoriju Ruske Federacije ubaci diverzante, kojima će biti naloženo da onesposobe neprijateljske rakete. Sličnu taktiku koristio je i Pentagon u Iraku, kada su specijalne snage na sličan način neutralisale iračke komplekse SKAD. Analitičari iz Kine, međutim, veruju da će se ova ideja pokazati potpunim fijaskom za Amerikance.

„Spremnost i opremljenost ruske vojska nije uporediva sa nivoom Iračana. Bilo bi naivno verovati da će Rusi prihvatiti ovaj trik“, naveli su posmatrači kineskog portala.

Pored toga, Sjedinjene Države planiraju da koriste stelt avione. Oni će se koristiti za udare u luci Baltijsk, po brodovima Baltičke flote Ruske Federacije i protivavionskim sistemima S-400. Stručnjaci, međutim, smatraju da je ova ideja dobra samo na papiru, u stvarnim borbenim uslovima je praktično nemoguće sprovesti.

„Plan američke vojske zaista je sulud. Rusija će u takvoj situaciji sigurno koristiti nuklearno oružje. Pored toga, želja da se za samo tri dana zauzme takav utvrđeni region kao što je Kalinjingradska oblast ravna je glupim i potpuno naivnim snovima“, dodali su vojni stručnjaci.

Ruska Federacija je neočekivano mirno reagovala na ove informacije, a pokušaj trodnoednog osvajanja Kalinjingradske oblasti će se, po mišljenju kineskih stručnjaka, pretvoriti u pravu noćnu moru za Sjedinjene Države i njihove saveznike.

KOMENTARI14 komentara

 1. Triglav says:

  "amerikanci" i "rusku" su pogrešni predikati u naslovu tog priloga. predikacija se pravilno glasi: hazarski generalni štab nato pakta i hazarski generalni štab ruske federacije, planiraju da se kod kaliningrada pod komandama hazara opet međusobno poubijau genetički isti t.j. sloveni.

  • Mirjana says:

   Ne baljezgaj. U naslovu se ne pominju ruski generali! Niti u tekstu ima govora da ruski generali imaju plan da osvajaju tudju teritoriju.

 2. Cp6a says:

  Zabavljaju se zapadni monstrumi, igraju igrice, lepo im. Ali da li naša sestra Rusija sme tako mirno na to da gleda? Jasno je svakom da se ovde radi o pustim snovina Monsters, Inc., ali tumačenje ovih snova ne sme da izostane. Cilj je da se pošalje poruka i izazove, ako ne nespokoj, onda barem hronična nelagodnost kod ruskog naroda Kalinjingradske oblasti. Cilj je da se tamo svakog dana pitaju da li mogu tu da planiraju svoju budućnost, decu i unučad, kuću, stan ili posao. Gospodin Lavrov nas je podsetio da je osnov međunarodnih odnosa reciprocitet. Bilo bi onda dobro da i braća Rusi nacrtaju neke svoje granice, npr. u Nemačkoj, Aljasci ili Turskoj, onako, zabave radi. Naravno, to treba i mi stalno da radimo preko nezvaničnih kanala.

 3. Si Ju Leter Aligeder says:

  Oni to i hoće jer naravno stradaće puno naroda a sotone će se skloniti na sigurno mesto. Znaju Rusi šta ovi smeraju i moraće da udare direktno po sotoni a ne po gradovima i naseljenim mestima. Rusija treba još jednom da ustane iz svog pepela u koji su je postavili amerikanci i da pobedi. Šta god vojno da učini protiv napadača proglasiće je svetskim neprijateljem i okretaće sav svet protiv nje.

 4. milorad 5 says:

  Prvo treba da otkriju gde su lokacije za napad diverzanata,rusi su majstori u kamuflaži i to bez premca,a da ne pominjemo rezervne borbene jedinice za koje niko ne pretpostavlja da su tu uopšte, i na kraju napad na kalinjingrad je automatski rat sa rusijom SVUDA pa i na američkoj teritoriji.Nema nikakvog razloga da rusi ne upotrebe taktičko nuk.oružje po većim bazama , flotama i čak proizvodnim psotrojenjima u samim USA,mislim da će amerikanci morati dobro da razmisle da li žele dalju eskalaciju razmene raketa a za ostale, pa recimo da su se kladili na pogrešnog konja, i da će ozbiljno najebati,nuk.oružje amerike služi JEDINO AMERICI..Tu pre svega mislim na vazale na ruskim granicama i države z.evrope.Prva bomba je za rumune to je sigurno. Baza i štab koje je USA izgradile u rumuniji je sigurno jedna od prvih meta.Na žalost ovi suludi planovi su VRLO VEROVATNI da se dese još ove god.ZAHTEV zapadne alijanse rusima, da napuste krim je totalna nebuloza:)ali je i potpuno jasan signal šta se sprema otprilike tamte za kukuriku,vi ste uzeli krim mi će vama da uzmemo kalinjingrad.Koje budale ovakve planove prave,ali budale uvek i jedino mogu da započnu rat koji ne mogu da dobiju.Nivo razaranja samo u ograničenoj i skraćenoj verziji nuklearne razmene je NEPRIHVATLJIV za većinu država u zapadnom savezu a rusi će time biti naterani da sledeći put koriste kompletan nuk.udar na samu ideju da bi ponovo mogli da budu napadnuti od članova tog ganga.Ako dodje do napada na kalinjingrad to je sigurno uvod u apokalipsu a možda čak i apoklaipsa tog trenutka.Nažalost opasnost od takvih avantura je sada REALNA i vrlo VISOKA.Zapadna"dipolomatija" igra igru koja jasno nagoveštava predstojeći napad, ne pretnjama, nego naprotiv, pokušajima ZAVARAVANJA ruskog političkog vrha,jer vojni ne mogu da zavaraju i iznenade.To apsolutno daje armiji odrešene ruke,jer rusi su naučili lekciju od pogrešnih političkih procena,ovo je već sad ratno stanje u rusiji, i logika delovaja će biti vojna logika.To je ono što zapad očigledno ne može da shvati, inače bi ćutali i gledali svoja posla.PREGOVORA,PRAZNIH PRIČA,OBEĆANJA I PRETNJI SA ZAPADA JE BILO PREVIŠE.RUSI SU VEĆ DONELI ODLUKU DA ĆE DELOVATI SILOM NA SVAKI POKUŠAJ VOJNOG PRITISKA,I TO ASIMETRIČNOM SILOM BEZ UZDRŽAVANJA.TEŠKO ONOM KO BUDE U PRVOM EŠALONU ZAPADNOG NAPADA.

 5. Velika Metla says:

  Irački scenario sa Rusijom ???? !!!!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA......................! Ajde, ajde, stanisti iz JamerikU možete vi to malčice ozbiljnije.

 6. Velika Metla says:

  Irački scenario sa Rusijom ???? !!!!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA......................! Ajde, ajde, satanisti iz JamerikU možete vi to malčice ozbiljnije.

 7. M says:

  USA-Zapad bi bio glup kao vol u kupusu,kada bi vojno napao Kalinjingradska oblast a time i Rusiju,jer bi dao Rusiji vremena za adekvatni i respektabilni odgovor,a to znači Atomski,po ciljevima-teritirijima-interesima USA-Zapada!A USA-Zapad ne da nije toliko glup,nego je pametniji od toga bar 250 puta!Što znači da će kad odluči napasti,onda napasti ne samo Kalinjingradsku oblast,nego i Rusiju,i to samo srce i vitalne ciljeve i interese u Rusiji,s namjerom da taj iznenadni prvi udar bude neobranjiv i poražavajući,a to znači da u pola sata skrši kičmu Rusije i njenu sposobnost za iole adekvatnim protuudarom-odmazdom,odnosno da je pretvore u staru kantu za daljnje napucavanje kolko im se i kako i kada hoće!Nego ovo sada samo znači da su planove za napad na samu Rusiju,već davno kroz desetljeća napravili,i sada ih samo korak po korak realiziraju gomilajući svoja oružja oko Rusije,na njenim granicama!A ovo sada s Krimom-Crnim morem i Kalinjingradsku oblasti,je samo dopunjavanje tih planova i materijalnih resursa,kao odgovor na izmjenjeni okolnosti Ruskim zauzimanjem Krima i vojnim jačanjem Kalinjingrada! Intenzitet te reakcije samo pokazuje i kolki je intenzitet već davno planiran i rezerviran za glavni udar na Rusiju!USA planira u tom scenariju prvog udara,ispaliti bar 5000 raketa,krstarećih raketa itd.s brodova,podmornica,aviona,kopna itd.,koji će kvantitetom probiti svaku Rusku odbranu,a mnogi suvremeniji i kvalitetom,a da ne računamo i elektronske ometače koji ruše elektodistribuciju i rad struje u cijelim državama,itd.!Hoću reći,ti USA-Zapad planovi postoje,nisu isisani iz malog prsta nego počivaju na realnoj moći,i ovo što se sada događa po Crnom moru,Kalinjingradu itd.,je samo dopunjavanje tih planova novonastaloj situaciji!Što samo govori o visokom profesionalizmu USA-Zapada,i ukazuje na njihovu snagu-moć,koliko je ogromna i moćna,a takav će biti i njihov udar kad se na njega odluče,a za to se spremaju!No,ima tu i jedan problem!Što ako Rusija iznenadno preventivno udari prva,i sruši te planove i osnove za njih?!?Jer,kao što je USA-Zapadni plan iznenadnog prvog neobranjivog poražavajućeg udara na Rusiju izvjestan,tj.siguran,time provocira do neizvjesnosti-mogućnosti,a vremenom i do izvjesnosti isto takvog Ruskog preventivnog udara,koji bi time odklonio tu opasnost od sebe,odnosno ušao u dugi iscrpljujući rat,tj.šansu za obstanak Rusije!Zaključak je daklen,da ovakvom USA-Zapad politikom prema Rusiji,taj Veliki Rat u Euro-Aziji-Blistoku,postaje izvjestan,siguran,neizbježan!Pogotovo zato što u obje varijante USA ostaje daleko,i ima najviše koristi i šanse od toga,pa to zato i potencira,odnosno kuri vatru!Ili seljački rečeno,taj Veliki Rat je neizbježan i dolazi!I počet će iznenada!

 8. Rocco says:

  Ameri možda jesu geografski daleko od Evrope,ali su za ruske podmornice u Pacifiku jako blizu.Prije par godina jedan ruski general je jasno rekao da će u slučaju napada na Rusiju odmah aktivirati nuklearke sa podmornica za izazivanje divovskih cunamija,a zatim gađati Jelouston i sve vitalne centre u Čemerici.Znajući sve to potpuno je nejasno ponašanje Nato-psihopata.

 9. milos says:

  trn u oku NATO su raketni sistemi Iskander (SS-26 nato nom.) koji bazirani u Kalinjingradu. Aleksandar Veliki alijas Iskander cini raketni sistem brzine 7 maha i max visine 50 km (sto vec subkosmicka visina). pogadja sa mx. greskom od 7 metara, nosi takticko i nuklearne glave. od komande do udara po bilo kojoj tacki u evropi potrebno 3 minuta. za neupucene NISTA GA NE MOZE ZAUSTAVITI u ta 3 minuta. zato ne znam koje budalesine rade ove spekulacije, jer iskanderi pokrivaju celu evropu, ali u slucaju napada na bilo koji deo teritorije RF izvesno je da bi rusi uzvarili svim sto im na raspolaganju i sto ne bi stalo u ovom konetaru. ali bi upotrebili i SARMAT (RS -28)koja nosi 10-15 termonukleranih glava svaka snage 1000 hirosima. samo 1 je dovoljna da unisti ameriku ili japan sa svim ostrvima ili kanadu, australiju ili ma koju teritoriju koja u sastavu NATO. Naravno i ameri raspolazu nesto zastarelijim MX ali imaju stelt bombardere. dakle napad na kalinjingrad bi znacio i kraj planete. zato su sve spekulacije na ovu temu besmislene.

 10. petrovgrad says:

  Ameri nesmeju da napadnu Koreju, a hoće Rusiju. Sve je to propaganda sa zapada. Za sada Rusiju klimaju sa svih strana, crpe joj resurse, usporavaju razvoj, uvaljuju lažne papire-dolare i evre. Zapad preko Oligarss crpi Rusiju. Kad se uzme u obzir kolika su prirodna bogatstva u Rusiji a kakav im je standard. Po tom kriterijumu Rusija je na nivou zemalj trećeg sveta. Uzmite standard u Kuvajtu, Kataru,Saudi arabiji... od čega im je toliko visok standard nego od nafte. Rusi imaju više nafte od njih, ali nije bogastvo u rukama Rusa. U tome je poenta. Što bi zapad narušavao takvu poziciju, kad im odgovara da crpe Rusiju.

 11. M says:

  Nije nejasno agresivno ponašanje"USA-NATO"vođa-psihopata,jer oni su zapravo iznad toga,NADNACIONALNI",domovina im je cijeli svijet,odnosno tamo gdje su oni,jer oni imaju mozak,pamet,kao najveće bogatstvo i moć!Ako Ruse"srede"iznenadnim prvim udarcem,USA će preživjeti ograničenu odmazdu Ruskih podmornica,a ako i neće,nije to problem za vođe-psihopate,pokretače svega toga,jer oni će se preseliti tamo gdje rat i nevolje nisu pustošili,i od tamo svojim znanjem,pameću,skrivenim zlatom itd.,ponovo uzdići svoje carstvo,ovaj put nad ostatkom planeta Zemlje,cijele!Ako im nešto Veće,Pametnije,Moćnije ne poremeti plan!A hoće!Jer,ima i jačih igrača od njih!

  • milos says:

   koji ostatak planete? dva udara sarmata po jelostounu i sv. andreji uz 30 najvecih gradova oduvali bi celu severnu ameriku u deep space - duboki kosmos?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *