АМЕРИКАНЦИ СЛУЧАЈНО ОБЈАВИЛИ И РАЗОТКРИЛИ СЕ: Ево шта ће се десити ако нападнемо Русију! РУСИ ОДМАХ РЕАГОВАЛИ!

AMERIKANCI SLUČAJNO OBJAVILI I RAZOTKRILI SE: Evo šta će se desiti ako napadnemo Rusiju! RUSI ODMAH REAGOVALI!

5 januara 2018

Američki marinci pripremaju se u teoriji za rat sa Rusijom, a među najpovoljnijim lokacijama za invaziju stručnjaci izdvajaju Muransku oblast na severu, Krim na jugu, ali i Primorski kraj — na samom istoku Rusije.

Ovu vest je nedavno objavio “Vašington post”, a o mogućnosti rata sa Rusijom govorio je komandant američkih marinaca Robert Neler.

Ubrzo nakon toga, međutim, stigli su demanti iz Pentagona, a predstavnik američkog vojnog resora Erik Dent objasnio je da je Neler tim rečima želeo samo da motiviše američke vojnike.

Čak i ako je reč samo o motivacionom govoru Nelera pred njegovim korpusom, ne treba zanemariti činjenicu da američka vojska raspolaže sa nešto više od 220.000 marinaca, kao i da udarnu pesnicu čine tri divizije — svaka od njih ima 70 tenkova „Abrams“, 108 samohodnih haubica, 208 oklopnih vozila i oko 3.000 automobila.

Pored toga, marinci imaju i snažnu podršku iz vazduha, a u okviru te tri divizije nalazi se oko 1.100 aviona i helikoptera, među kojima je i najnoviji lovac F-35B.

Vojni analitičar Konstantin Sivkov za ruske medije objašnjava da američki marinci predstavljaju izuzetno ozbiljnu pretnju, jer u slučaju vojne agresije protiv Rusije, prvi na listi najverovatnije bio bi Murmansk — da se neutrališe baza u kojoj su stacionirane ruske podmornice, zatim bi usledila baza na Kamčatki, budući da se tamo takođe nalaze podmornice, dok bi treća na listi bila pomorska baza na Krimu.

S tim u vezi Sivkov podseća da ruska vojska aktivno uvežbava protivdesantne operacije, sa ciljem da se spreči bilo kakav eventualni napad, bilo da je iz vazduha ili sa mora.

Istovremeno, direktor Centra za stratešku konjunkturu Ivan Konovalov smatra da, iako je Neler govor održao u Norveškoj pred samo 300 marinaca, te reči predstavljaju poruku američkim saveznicima unutar NATO-a — Velikoj Britaniji, Norveškoj, zemljama Baltika, čije vlasti svim srcem zagovaraju antiruski stav.

Međutim, dodaje Konovalov, sve i da ih je u Norveškoj u tom trenutku bilo i 300.000, oni ništa ne bi mogli da urade protiv Rusije, budući da Rusija u Barencovom moru ima razgranatu mornaricu, koja podrazumeva više strateški raspoređenih podmornica, kao i drugih brodova.

KOMENTARI7 komentara

 1. Batina says:

  Tako je brate Konovalov.

  • Kiki ns says:

   Pored svega navedenog,ljudstva,opreme,aviona,kamiona i ostalih šlepera,oni su uvek agresori. A agresor nikad nije bolje poznavao teren od onoga ko se brani.

 2. goran says:

  Gadjajte barabe cim pridju granicama Svete Rusije. Samo batinu oni razumeju.

 3. Velika Metla says:

  Rusija ima jednog mnogo jakog saveznika,ZIMU! Toga "saveznika"u kombinaciji sa ruskom vojskom još niko nije,niti će,pobedio!

 4. PRVA LINIJA says:

  VREME JE DA RUSI OBJAVE SVOJ MOTIVACIONI GOVOR I NAJAVE AMERICKIM VAZALIMA U EVROPI DA CE SVAKA ZEMLJA I SVAKA AMERICKA BAZA U EVROPI BITI MOZDA ,,PREVENTIVNO" GADJANA SA PO JEDNOM ,,SATANOM" CISTO MOTIVACIJE RADI, DA NEBUDE POSLE ZABUNE...

 5. Baja says:

  Samo da vam je ratovat

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *