АМЕРИKАНЦИ СПРЕМАЈУ ПАKЛЕНУ ЗАМKУ СРБИЈИ: Траже да признамо тзв. Kосово, а онда следи „НАТО кишобран“

AMERIKANCI SPREMAJU PAKLENU ZAMKU SRBIJI: Traže da priznamo tzv. Kosovo, a onda sledi „NATO kišobran“

30 oktobra 2019

Problem Kosova s jedne i BiH sa druge strane trebalo bi rešavati u paketu, navodno je zaključeno u raspravi pred Potkomitetom za Evropu i regionalnu bezbednost i Komiteta za spoljne poslove američkog Senata.

– Mi očekujemo da će nova (tzv.) kosovska vlada demonstrirati svoju posvećenost ovim zajedničkim ciljevima tako što će suspendovati takse uvedene na robu iz Srbije i BiH koje su nanele štetu međunarodnoj poziciji Kosova. Naredna vlada bi takođe trebalo jasno da izloži građanima (tzv.) Kosova značaj povratka dijalogu i pregovorima – istakao je Metju Palmer, specijalni izaslanik Stejt departmenta.Komentarišući ove navode, predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga Milisav Paić kaže da Vašington sagledava Kosovo i Metohiju i BiH, ali i Severnu Makedoniju kao jedinstven paket.

– To su za SAD međusobno povezana pitanja jer Vašington želi da uspostavi ekskluzivno zapadno prisustvo i uticaj u čitavom regionu. U tom smislu, posle zaključenja Prespanskog sporazuma, priželjkivao se i „brz dogovor“ Beograda i Prištine i naše priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Ipak, Amerikanci izgleda da ne shvataju da to nije realno. Otuda razmišljanja da se pitanja KiM i BiH mogu lakše rešiti u paketu, nekakvom međunarodnom konferencijom dejtonskog tipa, u cilju da se suzbije uticaj Rusije i region stavi pod američki i NATO kišobran – upozorava Paić.

Američki analitičar Januš Bugajski, saradnik Centra za analizu evropske politike u Vašingtonu koji je učestvovao u raspravi u Senatu ocenjuje da su rešenja hitno potrebna.

– Idealan scenario bio bi da Srbija prizna (tzv.) Kosovo kao nezavisnu državu, ali to se čini malo verovatnim u skoroj budućnosti – zaključuje on.

KOMENTARI8 komentara

 1. milorad2 says:

  Nikavi paketi,mislim da treba ignorisati sve što dolazi iz USA a nema veze sa trampom,a ovo nema veze sa njim.On ni nezna gde je balkan i to ga uopšte ne interesuje.Trampa interesuje čistka američke administracije,obaveštajnih službi i armije od tesno povezane grupe korupcionaša a sve ostalo je sporedno.Ovi predlozi upravo dolaze iz te grupe tzv."depp state" i treba ih ignorisati jer oni ne mogu više da vrše manipulacije sa američkom državnom moći za svoje potrebe i ciljeve,bar ne dok je tramp tamo.Amerika je sada država delimičnog bezvlašća i čitav taj državni aparat je kao bolesnik koji pati od grčeva,jer leva ruka radi jedno a desna noga radi drugo i tako mu vreme prolazi u nepovezanim grčevima i trzanjima.Očigledo da ta država nema jedinstvenu politiku i delovanje nego svaka grupa radi šta hoće i pokreće sopstvene veze i uticaj u administraciji ,koja opet s druge strane pada u sve veći haos i paralizu hranjena protivrečnim i lažnim podacima.Bilo šta da se dogovori sa takvom državom je potencijalno NIŠTAVNO i zato treba izbegavati čak i razgovore sa njima.Takvo ponašanje će samo još više da ih pomete i da nama ostavi prostor da konačno delujemo i brzo i efikasno i da zatvorimo tu predugo gajenu,i dopuštanu krizu sa kosovom, koja realno ni ne postoji.Šiptari su nacionalana manjina i kao takvi nemaju pravo na otcepljenje ,nemaju pravo na posebne administrativne celine i nemaju pravo na vodjenje samostalne spoljne politike ni u kakvom obliku, i to je SVE što treba imati na umu.Pokušaj promena granica nama daje potpuno za pravo da proglasimo kosovo okupiranom zonom i da tražimo povlačenje ALBANSKE armije i paravojnih jedinica sa kosova i to je pravac koji treba pokrenuti u UN a onda počinje sasvim druga politička i bezbednosna priča.Kosovo je stvoreno i dopušteno u BEOGRADU i to je mesto na kome treba tražiti krivce iz bivših adminitracija i medju bivšim političarima, jer ono što je činjeno oodavde je apsolutno veleizdaja a to ne zastareva.

  • Gagi says:

   MILORADE Apsolutno si u pravu za sve sto si napisao. Problem je u NAMA. Po ko zna koji put ponavljam da je potrebno uspostaviti meke diplomatske sankcije drzavama koje nas ugrozavaju. Sankcije vremenom treba osnazivati i stvarati koaliciju sa drzavama koje takodje trpe politicku torturu "svetskog gazde".Naravno da to kod nas nije moguce politicki sprovesti, politiku ovog naroda i dalje kreiraju delegati sa zasedanja Avnoj-a i te odluke i dan danas disciplinovano sprovode. Sve sto je posle II rata smisljeno za unistenje Srpskog naroda se i dalje sprovodi, doduse malo sporijim tempom jer je svetska politicka situacija nesto drugacija. Kao sto rece Milorade, problem je uvek bio i ostao u Beogradu, tu se zakotila a onda i okotila zmija guja.

  • Kosovac says:

   @ milorad2, …..Kolega, Ovo je prava analiza, a ne ona Srpski Spoljno Politički Krug. Mislim, nisu ni oni loši, pohvalio sam ih, ali ovo je pravo. ……….Moram da ponovim tvoje zadnje pisanije „Kosovo je stvoreno i dopušteno u BEOGRADU i to je mesto na kome treba tražiti krivce iz bivših adminitracija i medju bivšim političarima, jer ono što je činjeno oodavde je apsolutno veleizdaja a to ne zastareva.“. Stvorili su ga komunisti, i to čak i pre II svetskog rata. Šiptarima su delili letke o „Velikosrpskom Hegemonizmu“ i to još pre nego se zaratilo. Kao da se Dimitrije Tucović povampirio, ……….Evo sada može kolega „rajko” nema ga da se javi, da vidi zašto sam onomad spominjao Beogradsku gamad.

  • Kosovac says:

   @ milorad2, …..Zaboravih da kažem da tadašnji komunisti od pre II svetskog rata nisu bili samo Srbi, među njima je bilo infiltrirano dosta tadašnjih današnjih članica EU, tadašnje Pete kolone, naročito Engleske, a kodža je bilo i Čivutina u članstvo, nego oni su se krili kao zmija noge. Kao što je i danas slučaj.

 2. Kosovac says:

  Srpski Spoljnopolitički Krug. …..NVO, a nije antisrpska. Hvala Bogu de se i kod nas našla neka takva organizacija.

 3. persida says:

  Mars iz Srbije, pojeli vas crvi. Natamo demoni, natamo, crno kolo vam oko glave, zemlja tamna neka vas pokrije.

 4. Za Srbiju says:

  Terajte se, bre ....

 5. Nićifor says:

  Metju Palmer nije niko i ništa, a ovu baljezgariju objavljuje Vučićev stranački bilten Informer. Treba po ko zna koji put ponoviti ukidanje taksi da bi se nastavio dijalog. Dijalog o čemu? O pravno obavezujućem sporazumu, kojim će Aleksandar Vučić tresnuti pečat na Briselski sporazum, kojim je već priznao nezavisnost protivpravno okupiranog dela Republike Srbije, suprotno i Ustavu Republike Srbije i Rezoluciji 1244 UON. Što ne pogledate šta o Metju Palmeru govori Milovan Brkić u intervjuu za Balkan info. On je pregovarač isto kao što je i Danijel Server, koji je jedan od najvećih Albanskih lobista, ali i server svega što još Vučić treba da uradi, na šta se obavezao dovođenjem na vlast. Ostavite vi Informer da se njegovim člancima ispira mozak nepismenim penzionerima i Srbima sa severa KiM kojima se taj bilten ostavlja ispred ulaznih vrata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *