АМЕРИКАНЦИ спремили одговор Кинезима и Русима

AMERIKANCI spremili odgovor Kinezima i Rusima

2 januara 2017

us-air_620x0

Američka vojska namerava da do 2020. godine razvije višenamenski lovac pete generacija F-35 koji bi se uspešno nosio sa ruskim i kineskim sistemima protivvazdušne odbrane, piše list „Skaut vorior“. Kako se navodi, Rusija i Kina poseduju digitalne rakete zemlja—vazduh, koje imaju izuzetno visoku manevarsku sposobnost.

„Veoma je teško napraviti replike tih raketa, zbog toga se novi lovac testira paralelno i putem kompjuterskih simulacija, ali i u vazduhu“, rekao je general američke vojske Džefri Harigijan.

Prema oceno stručnjaka, S-300 predstavlja jednu od najvećih pretnji jer je u stanju da primeti metu, čak i ukoliko koristi stelt tehnologiju. Međutim, veruje se da će F-35 imati sposobnost adaptacije najmodernijim pretnjama.

Prema rečima Harigijana, američka vojska ne veruje u mogućnost da bi se ikad mogla desiti situacija vojnog konflikta sa protivnikom iste snage, kao što su to Rusija ili Kina, zbog čega glavnu opasnost predstavljaju one zemlje koje bi mogle od Rusije i Kine da kupe to moderno naoružanje.

KOMENTARI3 komentara

  1. Trifun says:

    Nisu. Kazu da ce napraviti odgovor. Sto znaci da kasne. Zestoko. Dok oni spreme odgovor za S-300 Rusija ce vec imati S-500 u upotrebi a S-600 u priremi. To je prica za Srbiju da nas odgovore o kupovini S-300 od Rusije sada kada su videli da mozemo da nabavimo rusk oruzje po povoljnim cenama.

  2. Lajla says:

    Do 2020g ima Amerikanci da ispuse,njihovo ratovanje je samo,proxi, preko tudih naroda,posle Vijetnama,steta sto to mnogi nisu shvatili davno pre.

  3. kanapo says:

    Bravo Lajla!!!!! napokon neko pametan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *