АМЕРИКАНЦИ СПРЕМИЛИ ПАКЕТ – ВУЧИЋ У ПРОБЛЕМУ! Овај документ директно утиче на СУДБИНУ СРБИЈЕ!

AMERIKANCI SPREMILI PAKET – VUČIĆ U PROBLEMU! Ovaj dokument direktno utiče na SUDBINU SRBIJE!

11 marta 2018

SAD su pripremile specijalni „kosovski paket“ u četiri tačke koji će u narednim nedeljama biti predstavljen najpre predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, pišu „Novosti“

Kako navodi list, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, ovaj dokument Vašingtona sa izraženom geopolitičkom notom, tiče se direktno statusa južne srpske pokrajine i umnogome može da odredi dalji strateški pravac naše države.

Radni „kosovski tekst“ Trampove administracije, o kojem bi moglo da bude reči već u utorak, kada u Beograd dolazi Ves Mičel, novi pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju sadrži nekoliko ključnih tačaka, navodi list.

Dokument predviđa da Zajednica srpskih opština dobije šira izvršna ovlašćenja i pojačane nadležnosti u oblastima zdravstva, prosvete i kulture.

Kako pišu „Novosti“, Zajednica bi tesno institucionalno bila povezana s potpredsednikom kosovske vlade koji bi dolazio iz redova srpskog naroda i koji bi praktično bio kontrolor njenog rada i sprovođenja ovlašćenja.

Od Beograda se očekuje da omogući ulazak Prištine u međunarodne organizacije.

Ako srpska strana pristane na ovaj paket, našoj državi bi bio omogućen ulazak u EU, a SAD bi joj garantovale širu ekonomsku i diplomatsku podršku u međunarodnoj političkoj areni, prenosi list.

Sagovornici „Novosti“ iz diplomatskih krugova ocenjuju da se Amerika odlučila na ovaj korak, jer su nezadovoljni inertnošću Brisela kada je reč o kosovskom pitanju.

Takođe u kontekstu sve življe neformalne opcije o podeli KiM, vašingtonskoj administraciji ne odgovara da Beograd i de jure preuzme sever, jer bi se time stvorila tampon zona između Bošnjaka i Albanaca, njihovih pouzdanih saveznika, a Srbija bi preuzela kontrolu nad Kopaonikom i Zubinim Potokom koje su važne strateške tačke, prenose „Novosti“.

„Novosti“ navode da ovaj predlog ima i „drugu stranu medalje koja, pre svega, na Vučićeva leđa prebacuje ogroman teret odgovornosti“.

List navodi da nije slučajno što je šef države „prva adresa“ za ovaj paket, jer je reč o najjačoj političkoj figuri u državi. Takođe piše i da zato iznad ove „pošiljke“ već sada lebdi pitanje šta će biti ako Beograd i predsednik Vučić odbace zamisli SAD.

„Prva posledica se već nazire – blokada evrointegracija naše države, odnosno gubitak šanse da postanemo članica EU. Drugi faktor rizika je, kako se procenjuje, gubitak direktnih stranih investicija, pre svega iz država EU, što bi bio ogroman udarac za srpsku privredu“, navodi list.

„Novosti“ pišu da je o svim ovim „crnim scenarijma“ našim zvaničnicima „natuknuto“ preko nezvaničnih zapadnih diplomatskih kanala.

KOMENTARI7 komentara

 1. Idi begaj:) says:

  "List navodi da nije slučajno što je šef države „prva adresa“ za ovaj paket, jer je reč o najjačoj političkoj figuri u državi."...to mozete nekom zatucanom i zombiranom narodu da pricate,ali Srbima NE!!On(av)je NIKO i NISTA,on je obicna SLUGENJARA ubicama SRBA!Za njega(av-a)"glasaju" mrtvi i novorodjena deca!!Putem ovakvih "glasanja" on(av)pobedjuje na svim izborima,na isti nacin su takodje dos-ovci pobedili i dosli na vlast,na isti nacin je CG odvojena od Srbije,na isti nacin je CG usla u nato,itd.Ponudice referendum,a na referendumu ce mrtvi i novorodjeni Srbi da "glasaju"za predaju KOSMET-a!!!Ko to sad ne vidi ostace glup i slep za veke vekova!Sprema se najveca izdaja SRBA i SRBIJE uz pomoc najveceg veleizdajnia od postanka do sada!Sprecite psihopatama izdaju inace Vas ceka sudbina Kurda!!

  • Gojko says:

   Svaka čast za komentar sve si više nego u pravu pogotovu zadnji deo teksta.

 2. Miraš says:

  Kako bi magarci i zečevi (Duško Dugouško) živeli bez velike nade da će nekad u budućnosti jesti slatku šargarepu? Pali bi u neizlečivu depresiju. Takvim zavisnicima se ne sme ukidati "šansa da postanemo članica EU" te ta varljiva i lažljiva nada treba da živi dugih 7 godina. Računaju da su nam dosad sigurno oprali mozak od drugih mogućnosti razvoja i sad uslovljavaju eufilske-drugosrbijanske "junake" na kapitulaciju odmah. I pritom šminkaju da kapitulacija izgleda kao spašavanje Srbije. Za 7 godina stvoriće se za nas neke druge i prave šanse za razvoj, a bez globalističke EU................ 2) Za srpsku tj. za domaću privredu nedolazak direktnih stranih investicija iz EU nije gubitak nego dobitak jer takve investicije ne dolaze da pomognu domaću privredu nego da je guše.

  • Gojko says:

   Da to su investicije motanje kablova za 200 eura.Posao koji na zapadu rade osobe sa posebnim potrebama.

 3. Miraš says:

  Amerikancima se žuri da bar Balkan zgrabe i zadrže pre definitivnog poraza u svetu. Ključna borba za očuvanje postojećeg medjunarodnog pravnog poretka vodi se sada u Siriji. Kada Sirija pobedi to je onda pobeda za ceo svet, a moguće je da će već tokom ove godine Sirija dobiti svoje ključne bitke... Zvaničnici iz EU nam krajem 2017 i početkom 2018 godine saopštavaju da če moći neke naše probleme da reše možda 2025 godine. Ustvari jasno je da nisu zainteresovani za nas i da beže od mogućnosti da problem zaista bude rešen. Naš problem je veoma velik jer i prethodna SFRJ, a naročito poslednja S.R. Jugoslavija uništena je grubim urušavanjem medjunarodnog poretka zasnovanog na Statutu UN. EU je navodno početkom 90-tih htela da ne bude nikad više rata u Evropi, ali onda se pojavila druga glava istog tela tj. američka politika koju su vodili Klinton i Olbrajtova. Tako izgleda da su Amerikanci namerno raskomadali Jugoslaviju da bi uništili potencijalni ruski uticaj bilo kada na tlu jugoistočne Evrope, ali uradili su nešto puno gore - bahato i zločinački rušili su medjunarodni pravni poredak. Ne smemo više da popuštamo i da dajemo pristanke Vašingtonu jer oni nama duguju da odu sa KIM i da nam plate ratnu odštetu,

 4. Sančo Pansa says:

  Obične budlaštine, osmišljene da Šiptari budu pušteni niz vodu i da izazovu nemire ili rat sa Srbijom i tako pokušaju da pokolebaju Srbe. Kao da je Vučić naivan i ne vidi da iza sebe ima pola Srbije i Putina sa svom Rusijom! Tonu naši dželati sa čela SAD i VB!!!

 5. Miraš says:

  Amerika poručuje krnjoj Srbiji: Bolje Vam je golub na grani 2025 godine ili nekad - nikad, nego vrabac u ruci jer i vrabca sam ti već silom oteo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *