АМЕРИКАНЦИ ТОТАЛНО ПОЛУДЕЛИ: Русија и Кина ће напасти Флориду из Венецуеле

AMERIKANCI TOTALNO POLUDELI: Rusija i Kina će napasti Floridu iz Venecuele

14 aprila 2019

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro pruža ruskoj i kineskoj vojsci mogućnost za napad na SAD, izjavio je američki senator iz redova republikanaca Rid Skot, prenosi list „Vašington egzaminer“.

„Imaćemo probleme, želeli to da priznamo ili ne. Čim budu imali bazu u Venecueli, oni će moći da nam priđu s kopna. Naša južna granica je veoma propustljiva, kao što znamo. Uz ispravna vojna sredstva, oni mogu da napadnu Floridu ili bilo koju drugu oblast“, naglasio je američki senator.Skot insistira na tome da SAD moraju na silu da dostave humanitarnu pomoć Venecueli, bez obzira na Madurovo protivljenje. On je čak predložio da se izvede vojna intervencija radi svrgavanja vlasti u Venecueli, navodeći da se ta latinoamerička država pretvorila u „važnu pozornicu za konfrontaciju velikih država“, odnosno SAD, Rusije i Kube.

„Kubanci, Rusi i Kinezi vide u Venecueli ekonomske mogućnosti, ali još važnije od toga je da u njoj vide šansu da zaplaše SAD“, rekao je Skot.

Autor teksta u „Vašington egzamineru“ napominje da Ustav Venecuele daje pravo Parlamentu da dopušta ulazak inostranih vojnih misija u zemlju. Zasad SAD nisu poslale takav zahtev, navodi autor teksta.

„Ako venecuelanski narod preko svoje izabrane Narodne skupštine i uz pomoć svojih sopstvenih zakona i Ustava zatraži pomoć u obnavljanju ustavne vlade i demokratije, mi moramo da budemo spremni da odgovorimo na taj poziv“, istakao je Skot.

Maduru u suprotstavljanju pritiscima SAD pomažu kubanske snage bezbednosti, kao i Rusija i Kina, naveo je autor teksta.

„SAD moraju da razmotre mogućnosti za korišćenje vojne sile, kako bi milionima gladnih i bolesnih Venecuelanaca dopremile pomoć“, kazao je Skot, prenosi autor teksta.

Humanitarna kriza u Venecueli pogoršala se usled problema sa snabdevanjem električnom energijom, zbog čega su, kako piše autor, milioni ljudi otputovali u susedne zemlje u potrazi za hranom i lekovima.

On navodi da u Venecueli postoje ruski sistemi za vazdušnu zaštitu, zbog čega je bilo kakva vojna operacija SAD veoma riskantna. Pored toga, SAD su poslednjih godina obraćale manje pažnje na taj region, zbog čega o njemu nemaju dovoljno obaveštajnih podataka, upozorio je američki senator.

„Ako Rusija i Kina, zajedno s Kubom, postanu dominantne u Venecueli, mislim da će to doneti štetu američkim strateškim interesima“, rekao je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.

On je naveo da su SAD zainteresovane za mirnu predaju vlasti opoziciji, ali je naglasio da ne treba zaboraviti na američke građane koji žive u Venecueli.

Međutim, Rik Skot smatra da će se kriza u Venecueli najverovatnije pretvoriti u sukob sličan onome u Siriji. On zbog toga savetuje američkom predsedniku Donaldu Trampu da pripremi čitav niz instrumenata, među kojima je i vojna sila, piše „Vašington egzaminer“.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. rajko says:

  Ništa strašno. Uostalom šta će amerima florida!? Nego ja sad razbijam glavu šta ćemo sa tom floridom: da li da joj damo status samostalne države, da li da je pripojimo Rusiji ili da se Rusi i Kinezi razgraniče. Ja lično sam uvek za malo cirkusa u tudjem dvorištu, pa navijam za razgraničenje, ali se nažalost ne pitam samo ja. Dosta zavisi i od Kineza i Rusa.

 2. Velika Metla says:

  Napadali ste pod lažnim optužbama preko 180 država,a SAMO da bi ste ih opljačkali,pa se nadam od srca da će pomenute države napasti vas UPRAVO zbog preventive da nikada više ne napadnete NIKOGA! Ali poznavajući humanost kako ruskog tako i kineskog naroda,nažalost,neće vas napasti! Nisu pomenuti narodi agresivni kao potomci salunske prostitutke i engleskog kriminalca proteranog i prebeglog ispred zakona iz Evrope,a pretvorenog u kauboja!

 3. Slobodanka says:

  SAD-isti su se približili granicama Rusije prema izdvojenoj Kalinjingradskoj oblasti u Poljskoj, Litvaniji i sa Baltičkog mora, zatim ka velikoj teritoriji Rusije iz Estonije, Letonije, Gruzije, Ukrajine i sa Crnog mora, itd. Granicama Kine su se približili na severu iz Južne Koreje, zatim južnije oko Tajvana i sa Južnokineskog mora... Eto, sada brinu šta ako isto tako kao što oni (Amerikanci) rade situacija se razvija u blizini granica ljihove države SAD. Zanimljivo je da su stigli do "Ko drugome jamu kopa sam u nju pada". Ipak razmišljanje republikanca Rida Skota da će Kina i Rusija napasti Floridu ili neku drugu oblast SAD jeste suludo i nerealno. Mogao je bar jedne činjenice da se seti da je njegova država SAD izuzetna nuklearna sila. ... Zapravo Floridi je najbliža Kuba. Vazdušna udaljenost Majami(Florida)-Havana(Kuba) je 367,9 km, a vazdušna udaljenost Majami-Karakas (Venecuela) je 2202,7 km.

 4. Velika Metla says:

  „SAD moraju da razmotre mogućnosti za korišćenje vojne sile, kako bi milionima gladnih i bolesnih Venecuelanaca dopremile pomoć“, kazao je Skot, prenosi autor teksta. Ovo kopile ambasadorskonikako da pomene KO je glavni krivac za ekonomsko stanje u Venecueli? Pa nije niko drugi nego vi nacisti američki uveo sankcije tome istom narodu Venecuele! Nisu te sankcije postavili ni Rusi,ni Kina,ni niko drugi neo vi ološi bez premca! I sada vi kao tobože bi ste da šaljete humanitarnu pomoć tome istome narodu????Ološu jedan besprimerni! Fuuuuuuuuuujjjj...,bagro u ljudskom obliku!

 5. Slobodanka says:

  Da li će izuzetna američka goropad ovaj put biti ukroćena?! "...zlokobno zvuči citat Teodora Ruzvelta (predsednik SAD od 14.09.1901. do 4.03.1909. i ponovo se politički aktivirao tokom Prvog svetskog rata) se ponovo tokom prvog svetskog kasnije politički aktivan) : "Trebalo bi da ulazimo u gotovo svaki rat, zato što mislim da su oni ovoj zemlji potrebni." Sama činjenica da Amerika nije prošla nijednu deceniju u svojoj istoriji bez ratovanja pojačava upozorenje Džordža Orvela da je "rat zdravlje jedne države". ..." Iz članka > "Rat non-stop: Amerika postoji 239 godina, a čak 218 je ratovala!" računato u momentu objavljivanja članka 23.12.2015.

 6. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Poludele im kaubojske blentare.

 7. al kapone mladji says:

  Nije mi jasno da li je doticni senator Rid Skot ili Rid Skat mislim zbog ovog naseg ambasadora

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *