АМЕРИКАНЦИ ТВРДЕ: Хути су погодили брод!

AMERIKANCI TVRDE: Huti su pogodili brod!

24 juna 2024

Jemenski Huti uspeli su da pogode još jedan teretni brod upotrebom bespilotne letelice, saopštila je Centralna komanda Vojske SAD na društvenoj mreži Iks.

Kako se navodi u saopštenju, napadnut je teretni brod „Transvorld navigator“, koji se nalazi u vlasništvu Grčke, a plovi pod zastavom Liberije.„Danas u četiri ujutru po lokalnom vremenu, posada je prijavila manje povrede i umerena oštećenja na plovilu, ali je brod nastavio svoju plovidbu. Motorno plovilo ‘Transvorld navigator’ je do skoro bio usidren u Maleziji i na putu je za Egipat. Ovo je četvrti napad Huta na ‘Transvorld navigator’. Na brodovima SAD i koalicije nije bilo povreda“, navodi se u saopštenju.

Podsećanja radi, Huti su, prema tvrdnjama portparola njihovog pokreta Jahja Sarija, ovaj brod raketirali u subotu 22. juna i to u Arabijskom moru, zbog „kršenja zabrane prolaska u luke okupirane Palestine“. U istom saopštenju Sarija je tvrdio da je napadnut i američki nosač aviona „Dvajt Ajzenhauer“, što su američki zvaničnici kasnije negirali.

KOMENTARI2 komentara

  1. alo Milo, uovđe Hrnić says:

    Ma kalvi dronovi crni huti, to raketama rokaj

  2. Srbije says:

    Opet im od jednog broda napravili dve podmornice ya duboko ronjenje. Pravi brodomodelari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *