АМЕРИКАНЦИ ТВРДЕ: Хути су погодили брод!

АМЕРИКАНЦИ ТВРДЕ: Хути су погодили брод!

24 јуна 2024

Јеменски Хути успели су да погоде још један теретни брод употребом беспилотне летелице, саопштила је Централна команда Војске САД на друштвеној мрежи Икс.

Како се наводи у саопштењу, нападнут је теретни брод „Трансворлд навигатор“, који се налази у власништву Грчке, а плови под заставом Либерије.„Данас у четири ујутру по локалном времену, посада је пријавила мање повреде и умерена оштећења на пловилу, али је брод наставио своју пловидбу. Моторно пловило ‘Трансворлд навигатор’ је до скоро био усидрен у Малезији и на путу је за Египат. Ово је четврти напад Хута на ‘Трансворлд навигатор’. На бродовима САД и коалиције није било повреда“, наводи се у саопштењу.

Подсећања ради, Хути су, према тврдњама портпарола њиховог покрета Јахја Сарија, овај брод ракетирали у суботу 22. јуна и то у Арабијском мору, због „кршења забране проласка у луке окупиране Палестине“. У истом саопштењу Сарија је тврдио да је нападнут и амерички носач авиона „Двајт Ајзенхауер“, што су амерички званичници касније негирали.

KOMENTARI2 коментара

  1. alo Milo, uovđe Hrnić says:

    Ma kalvi dronovi crni huti, to raketama rokaj

  2. Srbije says:

    Opet im od jednog broda napravili dve podmornice ya duboko ronjenje. Pravi brodomodelari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u