АМЕРИКАНЦИ ТВРДЕ: Имамо одговор против „Кинжала“! ЕВО ШТА ЈЕ ТО

AMERIKANCI TVRDE: Imamo odgovor protiv „Kinžala“! EVO ŠTA JE TO

9 septembra 2018

AMERIČKA vojno-istraživačka agencija DARPA predstavila je koncept svog vazdušnog presretača Glide Breaker.

Iako zasad raspolaže njegovim „konceptom“, tvrdi da će biti u stanju da se uspešno nosi sa ruskim i kineskim hipersoničnim oružje. Drugim rečima:  da ga presreće i uništava ili onesposobljava.Američko izdanje The Drive piše da vojni vrha SAD i samu DARPA trenutno najviše zabrinjava rusko najnovije hipersonično oružje, prvenstveno – raketni sistemi  «Avangard» i «Kinžal».

Doduše, u Pentagonu i DARPA se zazire i od hipersoničnog naoružanja na kome rade Kinezi.

DARPA je „koncept“ svog super-presretača predstavila na izložbi D60, koja je u SAD održana povdom 60-godišnjice agencije.

Glide Breaker je – kako su izložili njegovi tvorci – „manji leteći aparat“ predviđen za „direktno kinetičko presretanje“. Drugim rečima: za direktni udar u hipersoničnu raketu protivnika.

Ovo podrazumeva da Glide Breaker nema bojevu glavu već da se sam ponaša kao bojeva glava.

Ovo takođe podrazumeva da će i Glide Breaker imati hipersonične mogućnosti.

U svakom slučaju, u Pentagonu se nadaju da će ovaj aparat zaštititi Ameriku od „hipersoničnih pretnji“.

Sredinom avgusta je bilo objavljeno da je vojno-industrijska korporacija Lockheed Martin dobila porudžbinu od Ratne avijacije SAD da napravi prototip hipersonične aerobalističke rakete.

KOMENTARI5 komentara

 1. Aleksandra says:

  E ovi ameri stvarno žive u velikoj zabludi. Nemaju ništa za rusko oružje koje je napredno 1000 puta Mogu samo da snimaju filmove, zar ne vide da su načisto propali....

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  "...evo šta je to". To je Holivud :-)))

 3. Bogomir says:

  S obzirom da su relativno skoro iscurele informacije o Avangardu, vrlo verovatno ce nesto i napraviti kao odgovor. Rusi za dolare i majku prodadose, a kamoli tehnologiju.

  • Aleksandra says:

   Lupaš Bogomire, pa idi kod amera kod njih ćeš dobiti sve djabe....

 4. mister x says:

  ovo je koncept,tek obicna fotografija,da bi ameri napravili bilo sta sto moze pa makar samo teorijski presretati hipersonicno oruzje ,moraju prvo ovladati tehnologijama koje su u osnovi kinzala,a oni to ne mogu u narednih 15godina(mozda i 2o),prema tome ovo je "lijek"za vlastitu sujetu,a ne nikakvo oruzje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *