АМЕРИКАНЦИ ТВРДЕ: Нуклеарни рат ће почети у Украјини

AMERIKANCI TVRDE: Nuklearni rat će početi u Ukrajini

27 novembra 2019

Ukrajina se našla na spisku mesta gde bi, po mišljenju zapadnih analitičara, mogao početi nuklearni rat.

Magazin „Nešenal interest“ je procenio da je incident u Azovskom moru lako mogao dovesti do rata širokih razmera između Rusije i Ukrajine, u koji bi Zapad morao da se umeša.Nezavisno od toga ko je izazvao konflikt, a po mišljenju magazina, obe strane su bile umešane, ulazak u teritorijalne vode Rusije, pucnjava i hapšenje mornara umalo nisu izazvali veliki rat. Ukrajina je uvela ratno stanje, dok je krhki mir koji se Minskim sporazumima nekako održava, odmah visio o koncu.

U Ukrajini su mogli početi neredi i Vlada je mogla da preduzme nepromišljene korake. U slučaju napada na ruske brodove, moćna Crnomorska flota bi mogla da uništi ukrajinsku flotu, a tada bi se mogao umešati i NATO.

Odnosi Rusije i Zapada su danas veoma napeti i veoma podsećaju na vreme Hladnog rata. Zato svaki manji konflikt izaziva krajnje neželjenu lančanu reakciju.

Drugo mesto gde može početi nuklearni rat, prema pisanju američkog lista, jeste Južno kinesko more. Borba SAD i Kine mnogo objašnjava povećanje borbene snage Pekinga, ali je očigledan trgovinski rat između dveju najsnažnijih država.

KOMENTARIJedan komentar

  1. krojač says:

    A zašto bi se, za ime sveta, morao umešati nato? Kakav ga opet neizdrž tera na takvu glupost? Rusi sigurno neće napasti ukrajinu, osim ako njihovi brodovi grubo prekrše važeća pravila o plovidbi. U tom slučaju ukrajinci šta su tražili , to su dobili. Nato u svakom slučaju nema šta da traži u Azovskom moru. Nato je malo pozaboravljao šta im je Putin poručio. Otprilike, slobodno interpretirano: ako bude napadnuta Rusija se neće baviti samo teritorijom sa koje su ispaljene nuklearne rakete, nego će odgovoriti nuklearnim raketama i na zemlje koje su to izazvale, tražile, isplanirale... Dakle, dalje prste od Rusije da ne bude posle "jao nisam znao".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *