АМЕРИКАНЦИ У АНКЕТИ: Срби су познати по ратовању!

AMERIKANCI U ANKETI: Srbi su poznati po ratovanju!

13 decembra 2015

ponos-srbije-2Opšte je poznato da Amerikanci ne znaju mnogo…ni o čemu! Onda ne treba da čudi što ne poseduju neko znanje o Srbiji, zar ne? Ali, ajde što ne znaju mnogo o našoj bogatoj i turbulentnoj prošlosti nego što nemaju pojma ni o sadašnjosti! Čak mešaju Srbiju sa Sibirom i Sirijom?! Njima to sve isto…toliko o njima.

Sa ciljem da se dobiju podaci o tome šta Amerikanci zaista znaju o Srbiji pokrenuto je jedno zanimljivo istraživanje, koje je podrazumevalo anketu sa samo jednim pitanjem: „Našta prvo pomislite kada čujete Srbija?“

Tokom istraživanja, koje je trajalo od 5. do 10. decembra 2015. godine, stanovnici Njujorka imali su prilike da podele svoje znanje o Srbiji. Svoj odgovor na ovo pitanje dao je 501 stanovnik Njujorka, među kojima se u najvećoj meri kao odgovori pojavljuju „hladnoća“ i „rat“.

Evidentno je da Amerikance Srbija asocira na Sibir (eng. Serbia/Siberia) i zbog toga je hladnoća na prvom mestu.

„Asadove zločine je lakše dokazati nego Miloševićeve“
Deo ispitanika je svesno odgovorio „rat“, povezujući Srbiju sa građanskim ratovima u Jugoslaviji. Takođe, deo ispitanika koji povezuje Srbiju sa ratom je mešao Srbiju sa Sirijom.

Među ostalim odgovorima našli su se i: Rusija (4,22%) Evropa (11 odgovora, 2.2%), Hrvatska (2.2%), Đoković (1.8%) Bosna (1.6%), Beograd (0.8%), Jugoslavija (0.8%), Vlade Divac (0.4%), Slobodan Milošević (0.4%). Tu su i odgovori vezani za Prvi svetski rat, Bliski istok, izbeglice…

Istraživanje su sproveli Brisbane Digital doo i obrazovni portal Edukacija.rs

(Mondo.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. miroslav says:

  A sta ste ocekivali? Vise od polovine ne zna ni ko im je predsednik.

 2. Apis says:

  Svi znaju da su u SAD naseljeni engleski idioti a u Australiju robijasi. I ceo sistem obrazovanja SAD je smisljen da amerikanci ostanu idioti jer sa vrha masonske piramide najlakse je idiote drzati pod kontrolom. Crnci njihovi nepismeni robovi pokazuju vise inteligencije od belih. Kasijus Klej je prvi koji je rekao da njemu Vijetnamci nisu nista krivi, zasto bih ratovao sa njima. Pretrpeo je robiju i sva sikaniranja ali u Vijetnam otisao nije. Najbolji bokser sveta u svakom dvoboju rizikuje zivot sto znaci smrti se ne plasi ali plasi se nepravde. Dok bela stoka ne zna ni sta znaci pravda i nepravda.

 3. Milutin says:

  Evidentno je da Amerikance Srbija asocira na Sibir (eng. Serbia/Siberia) i zbog toga je hladnoća na prvom mestu ///////////// cak i corava koka ponekad pogodi zrno. Sibir i jeste oblik imena Srbina, kao sto je Raska (Rascia) oblik imena Rusija. *************** Više o SRPSKOJ ISTORIJI, LINGVISTICI,.. : https://tinyurl.com/o7pbluj

 4. Radomir D. Đorđević says:

  Srbija i Sibir doista imaju vezu, jer su Srbi u najranijoj svojoj prošlosti bili i na prostoru sadanjeg Sibira, o čemu svedoče i ratovi sa Kinezima i o čemu ima reči i u njihovim izvorima (prema Miloš S. Milojević). Ali za ovo Amerikanci ne znaju pa ih zbunjuje reč Srbija i Sibir, Siberija ili Sirberija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *