АМЕРИКАНЦИ У ПАНИЦИ: Немамо одбрану од „Кинџала“ (ВИДЕО)

AMERIKANCI U PANICI: Nemamo odbranu od „Kindžala“ (VIDEO)

8 maja 2018

Američka vojska zabrinuta je zbog informacija da će ruski lovci-presretači MiG-31 početi da koriste hipersonične rakete „Kindžal“, piše portal „Militari voč“.

Vest da je deset aviona MiG-31 sa „kindžalima“ spremno za upotrebu „u zavisnosti od situacije“ objavio je 5. maja zamenik ministra odbrane Rusije Jurij Borisov.Prema rečima nekoliko visokih zvaničnika u Pentagonu, Sjedinjene Američke Države nemaju nikakvu efikasnu zaštitu od ovog ruskog hipersoničnog oružja. Na primer, američka odbrambena sredstva ne mogu da presreću rakete koje razvijaju brzinu od više od tri maha (brzine zvuka), dok „kindžali“ mogu da lete brzinom od 10 maha, piše portal.

Vojni zvaničnici takođe ističu da SAD nisu sposobne da se nose čak ni sa sovjetskim subsoničnim raketama porodice „Skad“.

Raketu „Kindžal“ prvi put je predstavio predsednik Rusije Vladimir Putin 1. marta u obraćanju Saveznoj skupštini. Ruski lider je rekao da je ova raketa nedostupna za sve postojeće sisteme protivvazdušne i protivraketne odbrane.

Avion MiG-31 je optimizovan za nošenje ekstremno teških raketa, a njegova velika brzina je odlična za postavljanje „Kindžala“. Lansiranje rakete se odvija na visini od više od deset kilometara. On obara ciljeve na rastojanju od oko 2.000 kilometara, što premašuje domet protivvazdušne odbrane potencijalnog protivnika.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Nemojte biti cicije probajte! Pošaljite malo herUata i ostalog topovskog mesa i rešićete dilemu! Oni vam ionako služe samo za topovsko meso,i za pokušaj otimanja ruskih nafte i gasa! Pa ako uspete u redu je,a ako ne uspete opet je u redu,jer nisu vaši ginuli,nego tamo neki herUati i ostali nedovršeni slovenski nazovi narodi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *