АМЕРИКАНЦИ У ПАНИЧНОМ СТРАХУ: Ево због чега се плаше руске подморнице „Јуриј Долгоруки“

AMERIKANCI U PANIČNOM STRAHU: Evo zbog čega se plaše ruske podmornice „Jurij Dolgoruki“

20 decembra 2018

AMERIČKO onlajn-izdanje We Are The Mighty procenilo je moguće posledice nuklearnog napada ruske podmornice „Jurij Dolgoruki“ na strateške objekte na teritoriji SAD.

Reč je o atomskoj podmornici klase „Borej“, a We Are The Mighty tvrdi da bi ASjedinjenim Državama mogla naneti „fatalne štete“. Ne samo strateškoj infrastrukturi oružanih snaga SAD.Pogotovo ako bi napad izvela iz voda Meksičkog zaliva i ako bi napala interkontinentalnim balističkim raketama „Bulava“ čiji je domet 9.000 kilometara jer bi mogla da uništi i sve „komunkacione centre SAD“.

We Are The Mighty navodi da bi mete ruske strateške podmornice bili u prvom redu Pentagon, vojno-pomorska baza „Kings-bej“ na jugu Džordžije i avio-baza „Vajtmen“ u Misuriju.

We Are The Mighty podseća svoje čitaoce da „Jurij Dolgoruki“ nosi 16 „Bulava“ i da svaka od njih nosi po šest nuklearnih bombi snage 100 megatona.

Još plaši svoje čitaoce navođenjem da ruska podmornica sve svoje „Bulave“ može da lansira tokom jednog jedinog minuta.

U nastavku iznosi procenu da bi opstao štab NORAD (komanda vazdušno-kosmičke odbrane Severne Amerike – nalazi se u planinama Čejen) ali da bi bili uništeni svi osttali važni vojni objekti, uključujući Bakteriološki centar u Fort-Detriku, centar američke elektronske špijunaže u Fort-Midu, baza Korpusa pomorske pešadije u Kvantiku i niz drugih.

We Are The Mighty navodi da bi u tom napadu poginule i „stotine hiljada“ američkih civila.

Ali, za utehu svojim čitaocima, predočava da je takav „ruski napad“ malo verovatan jer bi izazvao nuklearni rat u kojem ne bi bilo pobednika.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *