АМЕРИKАНЦИ У ПОНОЋ ПОKРЕНУЛИ НОВЕ САНKЦИЈЕ ПРОТИВ МОСKВЕ, порука из Kремља ће их ПОТПУНО ДОТУЋИ!

AMERIKANCI U PONOĆ POKRENULI NOVE SANKCIJE PROTIV MOSKVE, poruka iz Kremlja će ih POTPUNO DOTUĆI!

26 avgusta 2019

Novi paket američkih snakcija protiv Rusije stupio je na snagu u ponoć. Kako se očekuje, on neće značajno uticati na njen ekonomski razvoj.

Predsednik komiteta Državne dume za finansijska tržišta Anatolij Aksakov podsetio je da je uvođenje sankcija bilo objavljeno početkom avgusta. Nakon toga rejting-agencija „Fič“ je povećala suvereni rejting Rusije i jednog broja državnih kompanija. Reakcija tržišta, zvaničnih predstavnika Rusije i bankarskog sektora je bila mirna.– Sve to je potvrda da te mere ne mogu da izvrše značajan uticaj na Rusiju. Uzimajući u obzir da nam spoljno zaduživanje sada nije potrebno, to takođe govori da neće biti nikakvog uticaja na finansijsku stabilnost niti na nedostatak resursa – izjavio je Aksakov.

Po njegovim rečima, antiruske sankcije imaju veliki uticaj na unutrašnju politiku SAD. Poslanik je zaključio da je glavni minus ograničavajućih mera – nastavak antiruskog raspoloženja i pogoršanje atmosfere.

Ranije je saopšteno da je predsednik SAD Donald Tramp potpisao ukaz kojim se utvrđuje spisak ograničavajućih mera koje se uvode Rusiji zbog takozvanog „slučaja Skripalj“.

Iz dokumenta objavljenog na sajtu Bele kuće sledi da sankcije podrazumevaju sprečavanje davanja zajmova, finansijske ili tehničke pomoći međunarodnih finansijskih institucija. SAD to mogu da ostvaruju preko svojih predstavnika u tom organizacijama (Međunarodni monetarni fond, Svetska banka, Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj i druge).

KOMENTARI3 komentara

  1. Boža Monter says:

    Kakva genijalna slika, a ne fali ni piva, evo ga kod mene na astalu!

  2. Za Srbiju says:

    "...koje se uvode Rusiji zbog takozvanog „slučaja Skripalj“. Da li u svetskoj politici ima neko normalan? A što se tiče kredita, Putin bi mogao da podigne kredite kod svojih - ruskih oligarha.

  3. Kosovac says:

    Eh, kada bi i nama uveli sankcije i tako da nam ne dozvole da se zadužujemo i dižemo kredite od Međunarodni monetarni fond, Svetska banka, Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj i druge. Sve kredite za budžet i autoputeve da bi gospodari mogli da se glatko voze od destinacije do destinacije. …..2001. godine, pobednik 5. oktobra Miroljub Labus nas je izvestio da su Srbiji ukinute sankcije, pa su nam Dozvolili da vraćamo kredite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *