АМЕРИКАНЦИ У ШОКУ – АЛИ ИПАК ЗАХВАЛНИ: Руси послали и други авион помоћи

AMERIKANCI U ŠOKU – ALI IPAK ZAHVALNI: Rusi poslali i drugi avion pomoći

1 aprila 2020

PORTPAROLA Kremlja, Dmitrij Peskov, potvrdio je da Rusija šalje još jedan – već drugi – veliki transportni avion sa epidemiološkom i medicinskom tehnikom i sredstvima za „individualnu zaštitu“ Sjedinjenim Državama za borbu protiv epidemije koronavirusa.

Otkrio je da je Rusija „dobrovoljno predložila“ da pomogne SAD koje su se našle u „teškoj epidemiološkoj situaciji“.Naglasio je da taj avion treba da poleti „svakog časa“.

Peskov je naveo da su Vladimir Putin i Donald Tramp o toj pomoći Amerikancima razgovarali telefonski 30. marta i da je predsednik SAD pomoć „sa zahvalnošću prihvatio“.

Još je primetio: „Predlažući pomoć, predsednik Putin je polazio od toga da se SAD, kada njihove kompanije povećaju proizvodnju medicinske opreme i materijala, mogu – bude li neophodno – revanširati Rusiji“.

Peskov je otkrio i da neki sa američke strane nisu baš `ginuli` da stvore tehničke uslove da drugi ruski avion poleti za SAD.

„Sada, kada imamo epidemiju koja se tiče svih jer ima svetske razmere, nema alternative zajedničkom delovanju i uzajamnom pomaganju u duhu partnerstva“.

Povodom prvog „Putinovog apiona“ Tramp je sam gest ruskog kolege nazvao „veoma dobra stvar“.

KOMENTARI14 komentara

 1. persida says:

  Predvidjam da ce Putin postati medicinska sestra u Bruklinu. Totalna farsa koja razotkriva da Tramp i Putin sede u istoj stolici. Jos samo da Holivud napravi film o tome kako se lekar Rus zaljubio u obolelu Amerikanku, koju je ljubav izlecila. Potom su imali i decu u ziveli u harmoniji. Napred Holivud, dao sam vam skicu scenarija bespatno. Smem da se kladim da ce takav film biti snimljen za godinu-dve.

  • Velika Metla says:

   Perso,ja imam osećaj da se sva ova globalna ujdurma digla samo zato da se "duboka država" uništi,ili pak svede na statističku grešku. Vreme je najbolje "sito".

   • test01 says:

    Duboka drzava je ovo i pokrenula da bi ubila nekoliko ptica jednim udarcem: Kinesku ekonomiji, EU - pocevsi sa Italijom, Rusija, da sruse Trumpa i da zaplase mase koje posle kao ovce treba da se pelcuju i pristanu na sve sto sledi posle ovoga (gubitak ljudskih sloboda). Evo USA se dodatno zaduzuje kod FED-a, vest kako je Trump preuzeo FED je glupost nevidjena...

    • Beli Stojan says:

     Jeste, u pravu si sa mogucim pokusajem duboke drzave da odradi ovaj posao. Medjutim mnogo su se presli kao i ti... voleo bih da je istina jer ono sto sam saznao i video jeste da se upravo ova situacija moze iskoristiti da se dokrajci to satanisticko gnezdo i odradi takav udarac da se vise nikada nece dici. Naime u planu trenutno je hapsenje i zatvaranje svih onih koji su rovarili zadnjih 2-3 decenije ukljucujuci Sorosa, Klintonove, Bildergeg clanova ali sto nece moci tek tako da se obelodanjuje. Tramp (kao i Putin) ni u kom slicaju nije glup covek ali je obazriv jer zna s kim ima posla ... ono sto ja mogu da preporucim jeste da kupite kokice i gledate kako se stvari odvijaju.

  • Pera says:

   sido, jel kasljucas po malo ?

  • Slobodanka says:

   Persida ... dao skicu, zanimljivo kako nije dala. Izvodiš skroz pogrešan zaključak da Putin i Tramp sede u istoj stolici. Za Putina ovo je dobra prilika da donekle razori dosadašnju prilično dugu i veliku propagandnu priču o "ruskoj opasnosti". Za mrzeće zlo nema veće kazne nego da mu se obratiš ljubazno, učtivo i sa razumevanjem. Zlo neće to, ono hoće mrzačke igre. Putin sada neće učiniti preveliku uslugu ni Trampu, jer posle ruske pomoći Trampa će iznutra tek napadati zbog toga što je dozvolio da država stigne dotle da prima pomoć od omraženih Rusa. Prebacio je lopticu u njihovo dvorište, moraće u svojoj kući još više da se svadjaju. Istovremeno običan američki narod shvatiće nešto te kako će im ubuduće ispirati mozak sa propagandnim pričicama o nevaljalim Rusima. U svakom ratu važno je najpre razbiti propagandu neprijatelja. Ako će neko biti lud da povede Ameriku u rat protiv Rusije, ali evo već sada taj ludak gubi propagandni rat.

   • milanm says:

    Na, talasima učenja onog Kineza...kako li se je zvao, uvek mu zaboravim ime :( !?

    • Slobodanka says:

     Ne, sama sam ovo zaključila. Odavno predosećam i očekujem da će se kriza koju su sejali po svetu vratiti nazad na Zapad. Najpre su razorili dvorište južnih Slovena. Zatim su veoma slične razorne igre uneli u još veće slovensko dvorište - Ukrajinsko dvorište. Ovo je najfiniji način da zauzvrat nešto se ubaci u njihovo dvorište. Ni dragi Bog i to kad je najstrožiji ne bi mogao da zameri.

  • +MAKSIM says:

   Mnogo priče ni oko čega. Predlažem vam čitanje umesto pisanja...

 2. Slobodanka says:

  "Peskov je otkrio i da neki sa američke strane nisu baš `ginuli` da stvore tehničke uslove da drugi ruski avion poleti za SAD." - Oko Trampa ko sve sedi, sve sami "prijatelji" predsednika. Ako bi ruska pomoć ublažila epidemiju u SAD, onda to oni neće uspeti da poraze Trampa.

 3. Istina says:

  Ne pamtim kad su Ameri slali Avione u Moskvu?

 4. Prijatelj says:

  Poslaći im US-adžije za uzvrat avione i rakete sa kovid-bojevim glavama. Ovo je biološki rat, a Putin miluje zver po vratu i nada se boljim odnosima? Ne zna da oni imaju plan i za njega. Kada neutrališu svoje sopstveno stanovništvo krenuće i dalje. Najpre će pojačati sankcije Rusiji. Živi bili pa videli, ako uspete i sami da preživite?

 5. Gagi says:

  U Americi je haos, nema hrane u prodavnicama a gradjani su vec poceli da pljackaju trzne centre. Prodavnice oruzja i municije su prazne, prvo su pokupovali oruzje.Nocu kriminalci krstare kolima ni policija ih ne zaustavlja. Vec su pocele pljacke kuca gde je neko preminuo a kuca privremeno ostala prazna. Ne pise im se dobro, anarhija sve vise uzima zamah, to ce tesko biti zaustavljeno. Najsiromasniji nemaju sta da izgube, pocelo je brutalno otimanje.

 6. Pera says:

  U otkrovenju Jovanovom lepo pise da ce njujork otici dodjavola i da ce ga bezboznici zaliti !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *