АМЕРИКАНЦИ У ШОКУ! Трамп прикупио готово дупло више донација за председничку кампању

AMERIKANCI U ŠOKU! Tramp prikupio gotovo duplo više donacija za predsedničku kampanju

6 jula 2023

Glavni odbor za prikupljanje donacija za kampanju predsedničkog kandidata republikanaca Donalda Trampa prikupio je od aprila do juna gotovo duplo više novca nego tri meseca pre tog perioda.

Prijavljeno je da je u poslednja tri meseca prikupljeno 35 miliona dolara, dok je od januara do marta skupljeno 18,8 miliona dolara donacija, preneo je Rojters. Kako se tumači, povećanje donacija moglo bi biti znak da su za kasu za predsedničku izbornu trku 2024. godine od koristi pravni problemi bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država.Iz zajedničkog komiteta za prikupljanje donacija za predsedničku kampanju navedeno je da će se 90 odsto prikupljenih sredstava koristiti za izbornu kampanju Donalda Trampa, dok će oko 10 odsto ići u poseban fond kojim se finansiraju njegovi pravni troškovi.

Tramp je optužen u junu, između ostalog, zbog pogrešnog rukovanja poverljivim dokumentima pošto je napustio Belu kuću 2021. godine. U odvojenom slučaju, tužioci u Njujorku terete ga za navodne isplate porno-zvezdi u zamenu za njeno ćutanje.

Tramp je odbacio sve optužbe, navodeći da je žrtva političkog progona, a prema istraživanju Rojtersa i Ipsosa slično misli i većina republikanaca: da bivšeg američkog predsednika progone na političkoj osnovi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *