АМЕРИКАНЦИ У СТРАХУ: Кина поседује ракету која може погодити „сваку тачку на територији САД“

AMERIKANCI U STRAHU: Kina poseduje raketu koja može pogoditi „svaku tačku na teritoriji SAD“

26 decembra 2019

ORUŽANE snage Kine testirale su balističku raketu za koju mediji te zemlje tvrde da može pogoditi „svaku tačku na teritoriji Sjedinjenih Država“.

The Washington Times je objavio da je reč o raketi JL-3 i da je testiranje obavljeno 22. decembra.Tačnije, da je ta raketa bila lansirana iz zaliva Bohaj, koji se nalazi u severozapadnom delu Žutog mora. Sa podmornice čije ime nije navedeno.

Verovatno zato što je ta podmornica lansiranje izvela – iz podvodnog položaja. I bez naknadnog izronjavanja unutar zaliva.

Vašingtonski list tvrdi da su lansiranje registrovali američki špijunski sateliti koji su „ispratili ceo tok leta rakete“. navodi i da se „kretala prema zapadu“.

Pentagon je odbio da komentariše testiranje JL-3. Uz neubedljivu tvrdnju da nije upoznat sa „podacima o tom testiranju“.

Vašington je ovih dana zvanično pozvao Kinu da se uključi u američko-ruske pregovore o strateškoj bezbednosti i kontroli naoružanja“.

Posle ovog lansiranja imaće još više razloga da na tome insistira.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Pa, sto ne gadjaju Federalne rezerve, ako vec mogu? Nece, jer i oni, kao i Rusija, klece pred dolarom.

    • Popara Dorcol says:

      Nemislis! Zasto bi gadjali duznika. Kina je, Po dugovima, vlasnik pola Amerike! A Rusi kada bi prestali da prodaju gas za dollars, cime, odrzavaju vrednost dolara da dolar ne padne na bezvrednost, Jer sta ce im placanje u bezvrednoj valuti. Sadam I Kadafi su probali da se prebace na euro, pa su prosli kako su prosli. Amerika zivi od naduvanog dolara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *