АМЕРИКАНЦИ У СТРАХУ ОД НОВОГ РУСКОГ ОРУЖЈА: 16 америчких дипломата на Куби претрпело озбиљно оштећење слуха?!

AMERIKANCI U STRAHU OD NOVOG RUSKOG ORUŽJA: 16 američkih diplomata na Kubi pretrpelo ozbiljno oštećenje sluha?!

25 avgusta 2017

Stejt department je potvrdio danas da najmanje 16 službenika američke ambasade na Kubi oseća posledice takozvanog „zvučnog napada“ i pretrpeli su ozbiljno oštećenje sluha, prenosi AP.

– Možemo da potvrdimo da najmanje 16 službenika američke vlade, članovi naše ambasade, ima neke simptome- rekla je portparolka Stejt dipartmenta Heder Nauert novinarima.

Takvi incidenti se više ne događaju, ali SAD nisu locirale napravu koja je izazvala simptome kod zaposlenih niti su identifikovale odgovorne.

Krajem prošle godine osoblje američke ambasade i jedan kanadski državljanin počeli su da osećaju posledice nečega što je državni sekretar Reks Tilerson nazvao „napadom na zdravlje“.

Prema rečima američkih zvaničnika, oni su bili izloženi nekoj vrsti akustičnog oružja u incidentu za koji je Nauert rekla da je „bez presedana“.

Detalji o povredama nisu objavljeni, ali CBS Njuz navodi da je najmanje jedna osoba pretrpela „oštećenje mozga“.

– Veoma ozbiljno shvatamo ovu situaciju- rekla je Nauert.

Neki od 16 službenika u još uvek na Kubi, a neki su se vratili, rekla je ona i dodala da kubanske vlasti sarađuju u istrazi o ovom incidentu.

(Tanjug)

KOMENTARI2 komentara

  1. Zbunjen says:

    Neka pitaju CIA kakvu su opremu koristili u ambasadi, ako im je do istine.

  2. Kosovac says:

    Problem je objasniti običnom narodu, kako to da 16 diplomata ogluvi: Ako su ih u glavu, morali su preko neke šupljine. A koja je to šupljina nego Uši, pa onda to što su ogluveli nije ništa strašno, ionako su diplomate dobro plaćene da prime ta seksualna iživljavanja prijateljskih zemalja………. A da su ih u drugu šupljinu, usta, verovatno bi diplomate progovorile jezikom koji bolje razumeju od maternjeg, pričali bi bolje od spikera, vidi se da nije to slučaj………. Treća mogućnost u Oko, to važi samo za ženske diplomate, one bi se u oko, ali sada kako je nastala ta seksualna zavrzlama, možda bi se našao i neki Ponosan diplomata koji bi umesto u od pozadi, pristao i u oko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *