АМЕРИКАНЦИ УДАРИЛИ СИРИЈЦЕ АВИЈАЦИЈОМ: Руски ПВО системи ћуте!

AMERIKANCI UDARILI SIRIJCE AVIJACIJOM: Ruski PVO sistemi ćute!

3 februara 2019

Američka avijacija kasno sinoć izvela je novi napad na Sirijsku arapsku armiju u provinciji Deir Ez Zor.

Meta američkih aviona bila je artiljerija u okolini grada Al Sukarija koji se nalazi zapadno od  granice sa Irakom.

SAA je saopštila da je u napadu ranjeno dvojica vojnika i uništen jedan top. SAA tvrdi da nije dejstvovala sa tih položaja pre napada Amerikanaca i da nije bilo povoda za američki udar.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. Miraš says:

  Ne verujem da ovu oblsst u jugoistočnoj Siriji pokrivaju ruski sistemi S-300 koji su uneti u Siriju. Al Sukarija je severno od grada Abu Kemal-a koji je blizu reke Eufrat i na jugu pokrajine Deir ez Zor. S druge strane Eufrata su položaji ISIS protiv koji se Kurdi još uvek bore, a primećena je i infiltracija snaga ISIS na ovi zapadnu stranu prema Abu Kemalu. Izgleda kao da beže. Ali ne treba zaboraviti da ISIS i sluša Amerikance te zašto su se sada uputili na ovu stranu koju kontroliše SAA? Taman zgodno da Amerikanci naprave još jednu "grešku". Ako bi Amerikanci oterali snage SAA iz Abu Kemala i bar napravili haos u tom gradu, onda bi tu na ulazu u Siriju iz Iraka uspeli da preseku veze Irana sa Sirijom. Američko povlačenje iz Sirije će se otegnuti, a i kad napuste Siriju iz susednog Iraka će praviti štetu i pakost Siriji.

 2. Miraš says:

  Na mapi rata u Siriji vidi se da snage ISIS koje su prešle na ovu stranu zapadno od Eufrata, krenule su ka Al Sukariji. Ako bi Amerikanci eliminisali snage SAA u Al Sukariji time bi prokrčili put ISIS snagama. Zasad izgleda da ovim bombardovanjem nastoje da parališu snage SAA da ne mogu adekvatno da reaguju. Evo i ovo je jedan manji dokaz o saradnji Amerikanaca sa ISIS.

 3. Miraš says:

  Na mapi se vidi još nešto - snage SAA granatirale su preko reke mesto Baghuz Fawqani, mesto je nasuprot Abi Kemala i na onoj drugoj istočnijoj strani reke u kome još uvek ima ISIS boraca. Amerikancima to ne odgovara jer moguće je da će ISIS ratnike iz tog mesta i iz celog tog smanjenog džepa spašavati helikopterima. Ne bi bilo prvi put da tako nešto urade.

 4. Becki konjusar says:

  Mi i rusi smo obične jajare.

  • Slobodanka says:

   Pogrešan je naslov teksta. Rusija nije ušla u mirnu zemlju nego usred najgoreg rata. Vojna intervencija Rusije u Siriji jasno je usmerena na borbu protiv terorizma, i celo vreme je opterećena sa ozbiljnim pitanjem da li će doći do direktnog sukoba vojnih snaga Ruske federacije i SAD. Ali čim je tamo prisutna Rusija, onda mnogi dokonjaci sebi uzimaju za pravo da hajče Rusiju.

 5. marko says:

  miras says dobro si rekao oni se ne povlace vec pregrupisu drugu fazu napada na siriju koja je zavrsila posle 7 godina zove se dugotrajan rat protiv sirije do sloma asada. pitanje je zasto tu nema pvo sistema irana ili sirijske vojske

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *