АМЕРИКАНЦИ УПОЗОРАВАЈУ: Ево шта не сме да се деси у Србији, ИНАЧЕ ЋЕ НАСТАТИ ХАОС

AMERIKANCI UPOZORAVAJU: Evo šta ne sme da se desi u Srbiji, INAČE ĆE NASTATI HAOS

9 avgusta 2019

„Ne znam kako bi ideja da Srbija postane privezak Rusije ili bude pod ruskom kontrolom ili deo Putinovog sistema bila od pomoći Srbiji ili srpskom narodu“.

To kaže ekspert za ruska pitanja u američkoj nevladinoj organizaciji Atlantski savet Danijel Frid.„Ne govorim o tome da Srbija postane saveznik Sjedinjenih Država, možda su sećanja na rat na Kosovu suviše sveža za to. Ako Srbija ne želi da kupuje američku vojnu opremu zašto ne kupi francusku, jer su odnosi sa tom zemljom u redu? Osnovna poenta je da Srbija realizuje svoju evropsku budućnost, a ne budućnost jednog od prijatelja Moskve, koji imaju tendenciju da ne budu naročito uspešni“, kaže Frid za Glas Amerike.

Bivši pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja ukazuje da bi ruska vojna oprema, koliko god zastarela, mogla da poremeti balans u već nestabilnom regionu.

„U okvirima bivše Jugoslavije, Kosovo, Republika Srpska, BiH, nisu stabilne oblasti. Problem nije ova vojna oprema koja je uzgred rečeno zastarela. To je u osnovi ruski škart i Srbija ne dobija nešto najbolje. Problem je u sugestiji da je Srbija još uvek zainteresovana da postane neka vrsta mosta između Rusije i Zapada ili neka vrsta neutralne zemlje, a ja jednostavno ne vidim kako je to u bilo čijem interesu“, smatra Frid.Frid smatra i da Rusija nastoji da podstakne anti-zapadna osećanja u Srbiji, a rezultati toga su, kako je naveo, savršeno predvidljivi.

„Ruski saveznici obično završe u siromaštvu, korupcija je na višem nivou, imaju slabiju vladavinu zakona i manje su intengrisani u svetsku zajednicu od zemalja koje nastoje da se približe EU”, smatra Frid.

KOMENTARI14 komentara

 1. Ivana says:

  To kažu Vučićevi prijatelji koji su nas zasipali osiromašenim uranijumom. Pomogli genocid i etničko čišćenje Srba iz Krajine i pola Bosne. Baš ovih godina otimaju srpsko Kosovo i pričaju nam o neprijateljskim Rusima e koji podlaci i licemeri. Ako je srpski vrh petokolonaški, izdajnički i plaćenički nije srpski narod i vaše laži i obmane ni uz pomoć Vučića neće proći.

  • Ivke says:

   Ali americki privezak to je kao dobro??

 2. Ivana says:

  Jedino šta nije smelo da se desi je formiranje Jugoslavije umesto Srbije nacionalne države Srba kao šta sad imaju ustaše nacionalnu državu Hrvata svi ostali manjine bez ikakovih stvarnih prava a na papiru kao fol sva prava. Tačno tako a i danas je isto službenu Srbiju ne intersuje kako žive Srbi u privremeno okupiranoj Republici Srpskoj Krajini i Hrvatskoj. Već se Vučić hvali kako je rekao Hrvatima u Srbiji samo tržite dat ću vam i više nego tražite Dok Srbe maltretiraju i mlate po Hrvatskoj ne vraćaju im otetu imovinu on brine o Hrvatma čiji je on predsednik srpski sigurno ne. I za kraj da je Srbija bila država koja brine o svom narodu ne bi Hrvati bez kazne klali Srbe od 1914 do 1918 pa od 1941 do 1945 pa od 1991 do 1995 razmislite malo o tome. I onda još ludi Srbi posle pokolja idu na srpskoj krvi graditi država s tim koljačima Hrvatima, ustašama i zvati ih braćom? Pa stvarno malouman i lud narod a tako je i danas. Treba visoko dići svest Srbina jer svaki dan par Srba u Hrvatskoj postaju Hrvati katolici i to ne brine zvaničnu Srbiju čak ni Pupovca koji ih kao zastupa pretužno i žalosno. Znači posle tri velika pokolja nad Srbima u Hrvatskoj Srbi su i dalje ili samo glupi ili i IDIOTI.

  • Aca says:

   Bravo brate moj, sve to potpisujem. Samo dodaj da u Srbiji vladaju jugosloveni, podmukla sekta stvorena id pedofilskog vatikana. Kad pobijemo jugosmradove e tad počinje srpsko proljeće. Do tada mrka kapa. Pozdrav normalnim.

  • padre says:

   Znaći, kralj Alesandar je kriv!

   • Ivke says:

    Naivan je bio

    • Ivke says:

     Verovao latinima i zapadnjacima

     • Kosovac says:

      @ Ivke,….., Nije verovao, bio je član.

  • persida says:

   Jugoslovene bi u danasnjoj Srbiji trebalo vesati na trgovima. Inace ce Srbija ponovo ginuti za okolne hohstaplere.

 3. da da says:

  Evo da ti objasnim kad se već praviš,da ne znaš.Primer će biti krvatska..Krvatska je rob svakom osvajaču,maše cvećem i radi sve što gazda zahteva..Ok zato je postala članica EU i NATO,a narod joj pobeže jer nema leba da jede u sopstvenoj državi.Srbija po tom primeru najbolje,da prekine pregovore hoće li postati kolonija amerike i nemačke..Jer boljeg života građani nikad videti neće..to je dovoljno..zar ne..

 4. Kosovac says:

  Da li postoji neki toliki idiot pa da poveruje ovo što priča ovaj „ekspert“ Danijel Frid. Pazi, ekspert Nevladine organizacije „Atlantski Savet“. To mu dođe kao neki srpski ekspert za brisanje prozora sekirom………. Ovakvim sorošoidnim debilitetom, on samo umanjuje Trampovu popularnost, pomisliće ljudi da je i Tramp neka glupča.

 5. Svantovid says:

  ključ američkog neuspeha u Srbskim zemljama je u tome što nepogrešivo delegiraju infantilne, neinteligentne, neobaveštene "tatine sinove, koji za VELIKE PARE "recituju" naučene pesmice iz Pentagona, ne osećajući da kao slonovi u staklarskoj radnji -prave haos. Samo tako! "

  • ePera says:

   I sto nas povremeno bombarduju po diktatu njihovih vladara cionista. Valjda ne mislite ozbiljno da onaj zuti tupko nesto odlucuje ? Sve sto ima koren od engleza, a zombirano od jevreja, gore je nego sam demon !

   • persida says:

    Daniel Frid, mirise na Jevrejina iz osnovne skole Koljacice Madlene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *