АМЕРИКАНЦИ ВЕЋ ЉУТИ НА БАЈДЕНА: „Он је смеће!“

АМЕРИКАНЦИ ВЕЋ ЉУТИ НА БАЈДЕНА: „Он је смеће!“

15 јануара 2021

Када су детаљи предлога пакета помоћи новоизабраног председника САД Џоа Бајдена изашли у јавност, Американци који су били погођени вишемесечним закључавањима услед пандемије вируса корона, оштро су коментарисали износ једнократне помоћи.

Као део „америчког плана за спас“ у вредности од 1,9 билиона долара, долазећа администрација жели да подели по 1.400 долара као додатак износу од 600 долара који је подељен прошлог месеца.„Завршићемо посао када се подели по укупно 2.000 долара људима којима је то најпотребније“, рекао је Бајден, откривајући свој план у говору у четвртак.

„Сума од 600 долара која је већ подељена једноставно није довољна. Морамо само да бирамо између плаћања станарине и стављања хране на сто“, додао је, позивајући се на претходних 600 долара као капару.

Након његових изјава дошло је до неслагања око најављеног износа, јер је Бајден говорио о исплати 2.000 долара, као и одлазећи председник Доналд Трамп, што је Сенат одбио.

На Твитеру су се појавили коментари у којима се наводи да је Бајден успео да разочара Американце недељу дана пре инаугурације, наводећи да је план смеће јер је Бајден обећао 2.000 долара помоћи, а не 1.400 долара које треба удружити са већ исплаћеном помоћи од 600 долара прошле године.

Међутим, други су брзо истакли да се предложени износ директне помоћи уз новац који је већ дат уклапа у износ од 2.000 долара, тако да је технички и даље тачан. Такође, у складу је са оним што је сенатор Берни Сандерс предложио.

Поред наведене директне помоћи, Бајденов план предвиђа продужење накнаде за незапослене и мораторијум на деложације до септембра 2021. године, известила су медији позивајући се на његове помоћнике.

Пакет помоћи обухвата око 400 милијарди долара за подршку одговору на вирус и дистрибуцију вакцина против Ковида 19, око 1.000 милијарди за директне исплате америчким домаћинствима и близу 440 милијарди за мала и средња предузећа и заједнице које су посебно тешко погођене пандемијом.

План предвиђа запошљавање 100.000 радника у здравству ради подстицања вакцинације и тражења контаката заражених. Бајден каже да жели да му се дистрибуира 100 милиона вакцина у првих 100 дана. Његови помоћници такође су рекли новинарима да план посвећује посебну пажњу мањинским заједницама „несразмерно“ погођеним пандемијом, преноси РТ.

KOMENTARI5 коментара

 1. milorad 4 says:

  Preterali su sa virusom u americi, ipak su rešili da pobiju koliko god treba amerikanaca da bi osvojili vlast ali to amerikanci sada primećuju, oni su toliko preterali tamo da im ni vakcinacija još duže vreme neće pomoći da izadju iz krize.Tramp je znao od početka ko pušta virus i zašto i veoma ih je žestoko zajeb.kada je blokirao histeriju oko "pandemije".Bajden i kamarila su mislili da će tramp noge da polomi oko "borbe" protiv virusa ali on ih je ignorisao, i TADA su kokosi u bajdenovom timu rešili da naprave NOVI soj i da povećaju distribuciju.E TO je napravili pravu EPIDEMIJU tamo koja će tek da poprimi ozbiljne razmere.ZADNJA država na svetu koja će suzbiti kovid je USA to je SIGURNO jer virus je napravljen tamo, i za NJIH pre svega.Sve okolnosti oko ove pandemije i tok celog dogadjaja sugerišu sada sasvim pouzdano da je ovo veštački izazvana kriza.

  • uddu says:

   Da,Tramp je znao ali je ćutao ko kur..i nije prstom mrdnuo a svi mi smo u njega videli poslednju nadu i odbranu od koronaterorista.Veoma lako je on mogao da okonča ovaj teror ali zašto nije,to mi nikada neće biti jasno.Ali,koga nema,bez njega se može i mora ! Borićemo se i bez njega !

 2. Kulak says:

  Dakle Bajden ukida Republiku Srpsku i Bosna postaje muslimanska država?

 3. I Love persida says:

  Dragi moji Amerikanci, od sada treba da znate da ništa bolje ne može da vam dođe na mesto predsednika Amerike, isto kao kod nas u srbiji, i u većini ostalog sveta, sve dok se ne pojavi vlast pravedne sile Božije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u