АМЕРИКАНЦИ ВЕЖБАЛИ напад на Русију

AMERIKANCI VEŽBALI napad na Rusiju

3 aprila 2019

AMERIČKI bombarderi B-52, koji su prethodno bili premešteni na evropske aerodrome zemalja NATO, uvežbavali su nuklearne napade na Rusiju – objavio je National Interest.

Renomirani  američki list, specijalizovan za geopolitičke i vojne i bezbednosne teme, navodi da su ti strateški bombarderi tokom 14. i 20. marta „izveli imitaciju nuklearnog napada na Rusiju“ i da im je jedna od „meta“ bila komanda ruske Baltičke ratne flote.Vojna avijacija RF oba puta je slala lovce koji su držali pod kontrolom V-52.

Precizirala je da su 20. marta njeni Su-27 prisilili dva američka strateška bombardera da se udalje od zapadnih granica Rusije.

Potom je – 29- marta – povukla simetričan potez. Poslala je dva svoja nuklearna bombardera Tu-160 u vazdušni prostor iznad zapadne akvatorije Severnog ledenog okeana. Sa zadatkom da se „okrenu prema SAD“.

Poruka je bila odmah shvaćena, iako Pentagon i dalje tvrdi da su njegovi strateški bombarderi – zajedno sa savezničkim – uvežbavali „zajednička dejstva na planu borbe protiv globalnih problema“.

National Interest je komentar povodom stvorene situacije zatražio od Hansa Kristensen, eksperta za nuklearno naoružanje koji zastupa Sjedinjene Države, a on je ocenio:

„Novi hlavni rat ulazi u svoju aktivnu fazu“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Neka veDŽbaju! VeDŽbali su i u Siriji! Trebaće im veDŽbanje da budu u kondiciji za bežaniju uskoro!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *