АМЕРИКАНЦИ ВИШЕ НЕ КРИЈУ: Спрема се напад на Венецуелу! ЕВО И ЧИЊЕНИЦА…

AMERIKANCI VIŠE NE KRIJU: Sprema se napad na Venecuelu! EVO I ČINJENICA…

6 aprila 2019

SAD ozbiljno razmatraju vojnu intervenciju u Venecueli kako bi svrgnuli predsednika Nikolasa Madura, izjavio je novinarima visoki zvaničnik Trampove administracije.

– Iskreno, i vojna opcija, koja je, kaže predsednik Tramp, na stolu, i ostaje na stolu. To je veoma ozbiljna opcija, očigledno niko ne bi želio da vidi, ali jasno, ona se ozbiljno razmatra kao događaj koji sledi –  rekao je zvaničnik u petak.Visoki zvaničnik Trampove administracije izjavio je novinarima da su Sjedinjene Države u petak uvele novi krug sankcija protiv brodova i kompanija povezanih sa venecuelanskim naftnim gigantom PDVSA.

Ranije u petak, američki potpredsednik Majk Pens najavio je sankcije za 34 plovila koja su u vlasništvu ili kojima upravlja PDVSA, kao i dve kompanije koje prevoze venecuelansku naftu na Kubu.

– Mi smo postupili po zahtevu Narodne skupštine Venecuele u pogledu sankcionisanja tih kompanija i nekih njihovih brodova koji su uključeni u ovaj transport, kao i preko 30 brodova, mislim da je 34 broda koji pripadaju PDVSA takođe uključeno u taj paket mera – rekao je zvaničnik.

Trampova administracija je u više navrata pozvala predsednika Madura da podnese ostavku na svoju funkciju venecuelanskog lidera kako bi otvorio put vođi opozicije Huanu Gvaidu.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. Budi Bog s nama says:

  Pa naravno napad, ili će nafta u prave ruke ili neće da je bude. Pa zar oni misle da sa ovim letećim kantama (što bi rekao drug Dači) napadju Venecuelu? Sada je dovoljno da se Rusija i Kina udruže u oslobađanju Venecuele od terora i da nakon toga upravljaju tokovima novca od nafte u rubljama i juanima što bi bila ekonomska i prava smrt za Rotšildove.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Eeee...da Venecuela ima 5 mil.stanovnika, onda bi, ovako nema šanse...još stigli i Rusi i Kinezi...možete samo u medije da se junačite :-)))

  • Velika Metla says:

   Najveći su "junaci" u holividskim filmovima,tipa Rambo i onaj Brus Vilis koji nije smeo glumiti glvnu ulogu u filmu Titanik,jer bi spasao sve putnike!:::)))

 3. E.Lirsch says:

  Uslucaju napada Putko odma' podvija rep i id na pregovore sa "zaapdnim partnerima". Za kinu ne znam.

 4. samostalan says:

  Narod gladuje i sasvim je beznacajno ko ce ga opljackati. Bas kao i u Srbiji.

 5. Boze Pravde says:

  Ako to smrdljivi konjusari urade Rusi da sprze zapadnu ukrajinu I tako stvore tampon zonu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *