АМЕРИКАНЦИ ЗАКУКАЛИ: „Путин прети, то није добро“

AMERIKANCI ZAKUKALI: „Putin preti, to nije dobro“

2 marta 2018

Nakon Putinovog govora o stanju nacije u kom je govorio o novom oružju, oglasio se Stejt department, koji je optužio ruskog predsedika da stvara nestabilnost.

Portparolka Stejt departmenta Heder Nauert rekla je da je govor predsednika Rusije Vladimira Putina pokazao da je Rusija prekršila sporazumne obaveze o nuklearnom oružju, a kritikovala ga je i za animirani video klip, koji je pušten u pozadini tokom njegovog govora, rekavši da naizgled predstavlja napad na SAD, prenosi Rojters.

– Svakako mi je žao što sam pogledala animirani video klip koji je prikazao nuklearni napad na SAD. Takvo ponašanje ne smatramo odgovornim – rekla je portparolka.

Putin je juče izjavio u obraćanju naciji da je Rusija testirala čitav niz novog strateškog nuklearnog naoružanja koje protivnička strana nije u stanju da presretne.

Pomenuo je i podvodni dron velike brzine koji ima interkontinetalni domet, novu hipersoničnu interkontinentalnu raketu „Avangard“ koja leti 20 puta brže od zvuka i „udara poput meteora“, još jednu raketu koju na Zapadu zovu „Satana“ i sistem hipersoničnih raketa.

AP navodi da je ruski lider naglasio da je razvoj ruskog novog oružja kakvog nema na Zapadu usledio kao odgovor na povlačenje SAD iz hladnoratovskog sporazuma o zabrani raketnih odbrana i američke napore u razvoju sistema raketne odbrane. Navodi se da je Putin kazao da su SAD ignorisale žalbe Rusije. „Niko nas nije slušao. Sada nas čujte“, poručio je ruski predsednik.

Navodi se da je Putin rekao da će novo naoružanje pomoći u obezbeđivanju globalne stabilnosti i staviti tačku na pokušaje slabljenja Rusije

KOMENTARI4 komentara

 1. goran says:

  Satanu na Holivud, za pocetak, da imaju materijal za nove filmove.

 2. vuk says:

  Nesto nevidim smrdljive incestoidne britance da se javljaju po ovom pitanju mora da im iz podruma losa konekcija

  • vuk says:

   sto iz podruma pa gde da budu smrdljivi pacovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *