АМЕРИКАНЦИ „ЗАЛЕДИЛИ“ ШИПТАРЕ: Иза Србије ће стати и РУСИЈА и КИНА!

AMERIKANCI „ZALEDILI“ ŠIPTARE: Iza Srbije će stati i RUSIJA i KINA!

27 januara 2019

Dijalog Beograda i Prištine ulazi u odlučujući period, a američki analitičar Januš Bugajski rekao je da „Kosovo mora da bude ekstremno oprezno u dijalogu, jer Beograd može da ih obmane“.

On je naglasio da bi nedostatak konsenzusa o ključnim pitanjima među političkim akterima na Kosovu mogao da ugrozi dijalog, ali i budućnost Kosova.Upitan da li postoji dokument u kojem se pominje „razmena teritorija“, Bugajski je rekao da mu nije poznato da takav dokument postoji.

– Mislim da ćemo znati više o ovom procesu kad se dijalog intenzivira. Proces pregovora mora da bude maksimalno transparentan, a građani Kosova bi trebalo da insistiraju na transparentnosti – rekao je Bugajski.

Upitan da li su ponuđene garancije za dobijanje stolice u UN za lažnu državu Kosovo ako se postigne sporazum Beograda i Prištine, i da li EU i SAD mogu da ponude garancije za implementaciju sporazuma, Bugajski je bio skeptičan:

– Ne znam kako će to biti izvodljivo. Znamo da postoje i Rusija i Kina – rekao je i dodao da bi SAD trebalo više da se uključe u proces oko Kosova. On je naglasio da cilj Vašingtona ostaje isti: da Kosovo bude „stabilna država“, i rekao da SAD traže dugoročno rešenje.

– Treba biti pažljiv, svaki pokušaj menjanja granica na Balkanu Rusija može da zloupotrebi – rekao je Bugajski.

KOMENTARI11 komentara

 1. Velika Metla says:

  Treba biti pažljiv, svaki pokušaj menjanja granica na Balkanu Rusija može da zloupotrebi – rekao je Bugajski.Oteli ste srbsku zemlju i ti palamudiš o "zloupotrebi"???!!! A kako bi bilo Bugajski"junačino"da ti pođeš pa to kažeš Rusima,jednom Rusu,ne moraš dvojici,u oči? Batali se kevtanja po medijima,nego onako muški (ti i muškost jadi jadni)pa u facu! Kevtati može svako,jer papir trpi sve!

  • Nikola says:

   Bravo brate, neka si mu reko! Živeli.

  • Milan says:

   Bugajski bolje da im je objasnio da iza Kosova neće tako čvrsto stajati ni SAD jer npr. neće im više trebati za rat u Siriji, a kad se američke trupe povuku iz Avganistana, a i to će se desiti tokom ove godine, od tada Bondstil im neće trebati ni za lagerovanje narkotika. Zatim u Evropi i do kraja ove godine SAD će osetiti i promašaj zbog povlačenja iz sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa. Na kraju biće reč o trodecenijskoj zloupotrebi projekta Kosovo od strane države SAD.

 2. Miraš says:

  "Predviđanja iranskog vidovanjaka Mohsena Noruzija za 2019 godinu" - 04.01. 2019. Pronadjite video kroz internet. Ne objašnjava kako će se to desiti, ali predviđa propadanje SAD tokom i do kraja ove godine. Kad god da bude, ali bez podrške SAD to tkzv. Kosovo će brzo nestati.

 3. Miraš says:

  Znamo da "batina ima dva kraja" ili "Mač ima dve oštrice". Najslabija tačka SAD je vezanost dolara za petrodolar! Zatim visok spoljni dug, dugogodišnji visok minus u spoljnotrgovinskoj razmeni što je znak potrošačkog društva i narušene nacionalne ekonomije. Dosad su SAD koristile svog strateškog partnera S. Arabiju da vode ekonomski rat protiv niza naftaških zemalja. S. Arabija ima tu pogodnost da su troškovi proizvodnje njene nafte najjeftiniji te snižavanjem cene nafte ona može da guši ekonomije drugih država. Upravo gledamo posledice toga na Venecueli. Niska cena nafte je korišćena kao glavno oružje protiv Venecuele! I ne samo protiv Venecuele! Levičarska predsednica Brazila, Dilma Rousseff, smenjena je i zbog skandala oko "Petrobrasa", državne naftne kompanije koja je doživljavala ekonomske probleme zbog pada cene nafte. Činjenica da se veći dio brazilske nafte plasira za potrebe domaće potrošnje, pokazala je da je svojevrsni državni udar bio koordiniran sa CIA-om i drugim snagama u Washingtonu i Wall Streetu, koje su vešto iskoristile gospodarske posledice niskih cena nafte kako bi srušili vladu brazilske predsednice. ...Sin predsednika Ronalda Regana, Michael, tvrdio je da je Obama namerno snizio cene nafte ne samo da oslabi venecuelansko gospodarstvo, već i zbog pritiska i ostvarivanja uticaja na prilike u Rusiji i Iranu. On se 2014. pohvalio kako je njegov otac učinio istu stvar tokom 1980-ih sa SSSR-om: "Prodaja nafte bila je izvor bogatstva Kremlja, moj otac je pridobio Saudijce da preplave tržište jeftinom naftom. Niže cene nafte devalvirale su rublju, uzrokujući da SSSR "ode u stečaj", što je dovelo do perestrojke i Mihaila Gorbačova te raspada Sovjetskog carstva." ... SAD ima svoju proizvodnju nafte pa čemu onda ratovi u naftom bogatim državama u Iraku, Siriji, Libiji, zatim Venecuela ima najveće rezerve nafte u svetu, a Iran kome prete je na četvrtom ili petom mestu po rezervama nafte, dok mučeni Irak je na mestu iznad. ... Sem što biznis sa energentima donosi unosne zarade, za SAD je kontrola zemalja proizvođača nafte način da očuvaju stabilnost petrodolara. Zatim razlike u ceni proizvodnje nafte i ratovi koje vode idu u korist prekrajanja sveta i stvaranju unipolarnog novog svetskog poretka pod dominacijom SAD i njenih bliskih saveznika. Taj unipolarni poredak je već oslabljen, a eventualno ponovno osvajanje Venecuele bio bi veliki uspeh za gospodare SAD da ostvare svoj unipolarni san.

  • Miraš says:

   Slobodanka je danas skrenula pažnju na pregledan tekst "DRUGA STRANA PRIČE O KRIZI U VENECUELI: Nije problem u socijalizmu, već u ekonomskom ratu koji se vodi protiv ove zemlje" 04.januar 2017.

  • Slobodanka says:

   "ratovi u naftom bogatim državama u Iraku, Siriji, Libiji", ... treba dodati rat protiv Jemena koji se vodi zbog novih nalazišta nafte, pa i raniji rat u Sudanu - u novonastaloj državi Južni Sudan su izvori nafte. Zatim rat u Avganistanu koji nema naftu, ali je bogat rudama i strateški je značajan kao raskrsnica važnih puteva.

 4. Nićifor says:

  Samo budale i veoma naivne može zalediti ovakav naslov za koji Intermagazin ne navodi ko mu je izvor. Ko bi bio ako ne Srpski telegraf, brat blizanac Informera. Oni uvek pišu ono za šta znaju da prija ušima većine stanovnika Srbije, dok Vučić vodi sasvim suprotnu politiku, što je i sam priznao tvrdnjom da njegovu politiku ne podržava 75% građana Srbije. Ono upravo večeras on priča o razgraničenju na BN televiziji, što nije ništa drugo do priznavanje nezavisnosti Kosova. Na 302 naslovne strane, Informer je 2017. godine objavio čak 362 lažne vesti, pokazalo je istraživanje sajta fakenews.rs., objavljeno tačno pre godinu dana (26.1.2018. godine). Malo ga je u iznošenju neistina nadmašio Srpski telegraf, ali nije ni čudo jer se radi o listovima iz iste kuhinje.

 5. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Jel ovi u Bondstilu imaju dovoljne količine pelena ?

 6. Daniel Jackson says:

  Ne znam zasto se pridaje toliki znacaj ovoj ustvi od Bugajskog, koji je trecerazredni eksponent duboke drzave. Isto je bilo kad je Hojt Ji dolazio da prepada politicare po Srbiji, a pokazalo se da ne predstavlja nikoga. Umjesto da mu uprilice sastanak na nivou gradonacelnika Gornjeg Milanovca tog prevaranta su docekivali na najvisem nivou. Od zapadne suplje arogancije samo mi vise smeta srpska snishodljivost i poltronizam.

 7. Milan says:

  Velika Albanija je takođe pokušaj menjanja granica na Balkanu što će narušiti jedinstvo NATO-a. Bugajski je glup, zamišlja da Kosovo ako se dobro skoncentriše imaće uticaja na bitna kretanja u svetu. Ako je već i mladji brat EU na ekonomskom i političkom udaru SAD-a, postaće im sve više beznačajno i njihovo malo čedo Kosovo. BLIŽI IM SE KRAJ, JEDNOSTAVNO PUĆI ĆE POD TERETOM PRETERANIH AMBICIJA. Nemaju postignut očekivani uspeh u 3-4 države protiv kojih su poveli rat: Sirija, Avganistan, Jemen, a tu ipak treba dodati i mučeni Irak. I još vode trgovinski rat protiv Kine ali i protiv drugih država, čak i protiv Kanade i EU. Turska im je već značajno okrenula leđa, i ima još bliskoistočnih i afričkih zemalja koje se otimaju iz kandži njihovog uticaja. ... Zaustavljeni su u Siriji, odakle se i povlače, i iz Avganistana će se morati povući, u Jemenu gube rat, a Irak će takođe morati da napuste mada to ne žele, ali i u Iraku žele da im vide leđa. Šta su ranije sve planirali, Vesli Klarkovo priznanje nakon početka rata u Avganistanu 2001 godine - "Postoji plan da uništimo sedam država za pet godina, a Irak je prva od njih. Na redu su Sirija, Liban, Libija, Somalija, Sudan i na kraju Iran". JOŠ UVEK SU OPASNI TE U SAMRTNOM GRČU POKUŠAĆE DA NAPADNU JOŠ NEKE ZEMLJE (Iran, Venecuela, možda Belorusija, možda Kazahstan, itd.), ALI ĆE PRAVITI I SVE VEĆE GREŠKE I NEĆE IMATI USPEHA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *