АМЕРИКАНЦИ ЗАПОЧЕЛИ „ОПЕРАЦИЈУ КОСОВО“: Одред специјалних агената слетео!

AMERIKANCI ZAPOČELI „OPERACIJU KOSOVO“: Odred specijalnih agenata sleteo!

20 jula 2019

Operacija „Kosovo“ predstavlja 11 hapšenja zbog trgovine drogom i kršenja zabrane posedovanja vatrenog oružja.

Specijalni agenti američke službe za imigraciju i kontrolu carine (ICE), koji rade zajedno sa policajcima iz policijske uprave Portorika u Arekibu i Birou za posebne istrage u Portoriku, uhapsili su u četvrtak 11 osoba zbog krijumčarenja i posedovanja droge i ilegalnog oružja.U optužnici se navodi da je od maja do 2018. do novembra 2018. godine organizacija distribuirala kokain, krek, heroin i marihuanu, sve u okviru zgrade od javnog značaja Vila Evangelina koja se nalazi u opštini Manati.

Svaki od 14 optuženih suočava se sa jednom tačkom zabrane za posedovanje vatrenog oružja u cilju unapređenja kriminala u vezi sa krijumčarenjem droge i jedne tačke u vezi sa posedovanjem vatrenog oružja u cilju podsticanja kriminala, krijumčarenja droge, pomaganja i podržavanja tog procesa.

Sledeće osobe koje su uhapšene: Luis Ortega-Lugo, „Čembo“; Žeiro Ajala-Krespo, „Žero“; Hose Tobar-Oterao, zvani „El Visko“; Žosue Arojo-Ajala, „Dejbi“; Džesi Rodrigez-Lugo, „Čiki“; Havijer Rivera-Santijago, „Paičo“; Hose Antonio Flores-Tores, zvani „Čori“; Adalberto Kuiles-Negron, „El Berto“; Huan Laureano-Miranda, „Huanči“; Žan Paul Kuinones-Muhika, „Menor“; Džeremi Tores-Rosario.

Oni koji su uhapšeni imali su početno saslušanje pred sudijom američkog Suda Markosom Lopezom u četvrtak i prebačeni su u zatvor u Gvajnabu u iščekivanju ishoda njihovog slučaja. Saslušanja su bila zakazana za 23. i 24. juli u 13.00. i 15 sati.

Pomoćnik američkog advokata David T. Henek nadgleda krivično gonjenje osumnjičenih. Ako osumnjičene osude oni će se suočiti sa minimalnom kaznom od 5 godina zatvora, do doživotnog zatvora.

(Alo)

KOMENTARI2 komentara

  1. Cetnik says:

    Bas me zanima u koju zemlju su sleteli.

  2. persida says:

    Mnogo hteo, mnogo zapoceo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *