АМЕРИКАНЦИ ЖЕСТОКО БОМБАРДОВАЛИ МОСТ У ДЕИР ЕЗ ЗОРУ! Настављају да ратују у Сирији

AMERIKANCI ŽESTOKO BOMBARDOVALI MOST U DEIR EZ ZORU! Nastavljaju da ratuju u Siriji

24 decembra 2018

Koalicija SAD sprovela je danas novi vazdušni napad u regionu doline Eufrata, Deir ez Zora, u oblasti u blizini snaga Sirijske arapske vojske (SAA) i Sirijskih demokratskih snaga (SDF).

Prema jednom vojnom izvoru u Damasku, američka koalicija bombardovala je most Halbija-Zalbija koji povezuje teritorije pod kontrolom Sirijskih demokratskih snaga i sirijske vojske u zapadnom Deir ez Zoru. Izvor je javio da je Sirijska arapska vojska nedavno obnovila ovaj most i da je skoro bio završen pre nego što ga je američka koalicija bombardovala. Koalicija SAD nije dala nikakvu izjavu o ovom bombardovanju. Sirijska arapska vojska smatra da je razlog za bombardovanje bio sprečavanje SAA da pređu Eufrat i uđu na teritoriju SDF-a.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

 1. opet ja says:

  Imaju pontone, zakasniće cirka dva dana... A kad im SAA pomeri PVO ka istoku onda da vidimo kako će da gađaju.

 2. Miraš says:

  Ovaj tek obnovljeni i potpuno nezavršeni most su gađali da nakon američkog povlačenja snage SAA ne mogu da predju na teritoriju pod kontrolom SDF Kurda. Izgleda da "besni pas" još se drži na svom radnom mestu pa tako do 01.01.2019. godine. ... Inače danas 24.12. američki mediji objavljuju da Tramp je potpisao dekret o povlačenju iz Sirije. Povlačenje će početi u januaru 2019 godine i potrajaće nekoliko nedelja. Inače od 01 januara 2019 već stupa na dužnost novi šef Pentagona Patrik Šanahan. U svetlu pripreme za povlačenje američkih trupa, Francuska je pojačala patrole u Manbidžu. Makron je izjavio da će Francuska nastaviti da "vodi operacije u Siriji", ali je sasvim jasno da bez SAD, Francuska neće ostati tamo dugo.

  • raikkonen says:

   smrdljivi francuzi bezace glavom bez obzira..ko su bre oni?, niko i nishta..pudlice!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *