АМФИЛОХИЈЕ БРУТАЛНО ИСКРЕН: Посета Марковића Приштини је срамота за Црну Гору! Сахрањивао сам оне које је Рамуш клао…

AMFILOHIJE BRUTALNO ISKREN: Poseta Markovića Prištini je sramota za Crnu Goru! Sahranjivao sam one koje je Ramuš klao…

18 februara 2018

Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije izjavio je da je nedavna poseta premijera Duška Markovića Prištini – sramota za Crnu Goru.

Crna Gora je među prvim državama priznala jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, a mitropolit podseća da je Crna Gora „metoh Cetinjskog manastira“.

– Izvorni Crnogorci su manastirski sinovi. Međutim, to što je ona postala metoh, a Crnogorci manastirski sinovi, to je blagodareći Metohiji, blagodareći Pećkoj patrijaršiji, koju je oslobodio kralj i gospodar Crne Gore Nikola Petrović 1912. godine i za koju su hiljade Crnogoraca žrtvovali svoje živote – naveo je mitropolit na promociji knjige „Manastirski sinovi“, Ilije Lakušića.

Kako prenosi portal RTCG, mitropolit je rekao da to nije i nikada ne bi uradila Crna Gora, već aktuelna vlast koja se odričce Metohije „praveći granice“.

– Ja sam sahranjivao one koje su (Ramuš Haradinaj) i njegova družina poklali po Metohiji 1999. godine, a kod njega je, evo, ovih dana bio naš premijer – rekao je mitropolit Amfilohije.

To je, kazao je, tužno i jadno, te da se ništa sramnije u istoriji Crne Gore nije događalo od toga što se danas događa sa Metohijom, sa Pećkom patrijaršijom, sa Dečanima i sa spomenom onoga koji su sebe žrtvovali za oslobođenje Metohije.

(RTCG)

KOMENTARIJedan komentar

  1. tigar says:

    Na mnogaja ljeta vladiko!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *