АМФИЛОХИЈЕ: “Хвала“ Бошњацима, што су блокирали да Његошев рођендан буде празник културе!

AMFILOHIJE: “Hvala“ Bošnjacima, što su blokirali da Njegošev rođendan bude praznik kulture!

3 januara 2017

pol-amfilohije_620x0

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije zahvalio se Bošnjacima u vladajućoj koaliciji što su blokirali predlog da Njegošev dan rođenja 13. novembar bude praznik crnogorske kulture.

– Zato bravo Bosnjaci! Niste vi dostojni da slavite njega. A ako zaista to hoćete onda prvo obnovite crkvu njegovog strica – njegovu zadužbinu na Lovćenu, i vratite ga nazad u njegovu crkvicu, kazao je Amfilohije na kraju svete liturgije u lavri Sv. Simeona Mirotočivog, na Nemanjinom gradu u Podgorici.

Mitropolit je zahvalio Bošnjacima „gde čuli i ne čuli“, poručujući da ideologija Josipa Broza Tita, nije ništa drugo nego nastavak muratovsko-mehmetfatihovske.

– Ona je oskrnavila Lovćen, posekla njegovu utrobu. To je nešto najstrašnije što se dogodilo u Evropi! Oni koji su rušenjem crkve na Lovćenu pogazili amanet Svetog Petra Drugog lovćenskog Tajnovidca, sada hoće da ga proglašavaju praznikom crnogorske kulture, kazao je Amfilohije. – Njegoš je veliki i bez toga.

KOMENTARI3 komentara

 1. Jovan says:

  Nema sta da im se zahvaljuje. Veliki Njegos nije " milogorac" i normalno da oni ne obelezavaju dan rozdestva Velikog Srbina. Sve je to kako treba.

  • Lune says:

   Hm,hmm..hvala bosnjacima.."neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj, makar bio protiv Republike Srpske"..Broz mu je uvek podstapalica kada "psalmi i bogoradi budalastine".

 2. Don't Mess with Russia says:

  Njegos je bio mason i izbegavao Svetu Liturgiju, orgijao i na kraju umro od Sifilisa. Masoni su sotonisti i ne treba ih slaviti. Slavite Boga svaki dan i na svakom koraku i samo Boga i nikoga vise. Bog vam je dao blagoslov da se rodite i odredio tacan datum i vreme, a nije Njegos ni Luka mi Marko ni bilo ko drugi. Slavite Boga izgubljeni narode.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *