АМФИЛОХИЈЕ: НАТО је национал-фашистички пакт, ради исто што и Хитлер

AMFILOHIJE: NATO je nacional-fašistički pakt, radi isto što i Hitler

14 januara 2015

Amfilohije 54Njegovo preosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da je NATO “nacional-fašistički pakt koji nastavlja delo Adolfa Hitlera i Benita Musolinija”, jer nasilno oduzima teritorije.

On je napomenuo da su Kosovo i Metohija oduzeti Srbiji i Crnoj Gori, pod pritiskom NATO, a da se sada radi isto u Ukrajini.

– NATO sada radi ono što su u odnosu na Kosovo i Metohiju radili Hitler i Musolini. U njihovo vreme, Kosovo je postalo deo takozvane “velike Albanije”. Severni deo je bio u okupiranoj Srbiji, ali, ipak, Srbiji. Ali NATO je gori od Musolinija i Hitlera, jer su Srbima oduzeli severno Kosovo nasiljem i zločinima.

Zato NATO sada nije odbrambeni savez, već je nacional-fašistički pakt koji nastavlja delo Hitlera i Musolinija – kaže mitropolit Amfilohije za rusku informativnu agenciju “Regnum”.

On je naveo da je NATO imao neslavnu ulogu i u Avganistanu, Libiji, Iraku i Siriji, a sada “ostvaruje destruktivne poslove u Ukrajini, postupajući sa njom kao sa Jugoslavijom”.

– Ukrajinu su kao odvojenu republiku u okviru SSSR-a stvorili boljševici, uništavajući jedinstveni veliki narod. A sada njihovi bivši protivnici štite plodove rada boljševika koji su razjedinili jedan narod – dodao je mitropolit.

Komentarišući mogućnost da Crna Gora do kraja godine dobije pozivnicu u NATO, mitropolit Amfilohije je rekao da vlasti mogu da govore šta hoće, ali da je teško očekivati da Crnogorci odluče da uđu u Alijansu.

– Prvo što je trebalo je da pitaju narod o svojim namerama, ako su oni s narodom. Za Crnu Goru je pitanje odnosa prema ulasku u NATO najozbiljnije pitanje. I za manje stvari se održavaju referendumi – istakao je mitropolit Amfilohije.

On je kritikovao odluku crnogorske Vlade da se priključi sankcijama koje je EU uvela Rusiji zbog krize u Ukrajini, navodeći da time okreću leđa Moskvi, te istakao da je 99 odsto stanovništva u Crnoj Gori protiv tih sankcija.

(Blic)

KOMENTARIJedan komentar

  1. marko says:

    POPE O DAVN O JE SVE PROPALO RECI NE POMAZU VISE ODAVN O JE KRAJ PREDALEKO JE SVE OTISLO VEC 20 GODINA DA MOZES RECIMA SPASITI NEPISMENE I IZGUBLEJNE SRBE U SRBIJI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *