Amfilohije: NATO pakt je Četvrti rajh

Amfilohije: NATO pakt je Četvrti rajh

30 juna 2013

AmfilohijeMitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da je NATO pakt „Četvrti rajh, odnosno nastavak fašizma i želje da se zagospodari čitavim svijetom“, prenose danas podgorički mediji.

On je ocenio da je dobro što se region ujedinjuje sa Evropom, ali ne kao deo NATO pakta.

„Radi čega postoji NATO pakt? Šta je NATO pakt nego Četvrti rajh? Šta je to nego nastavak fašizma i želja da zagospodarite čitavim svetom“, smatra mitropolit Amfilohije.

On je, kako prenose podgorički mediji, kazao da najveći doprinos Crne Gore Evropi bio kada bi zamolila NATO da se rasformira.

„Idemo u Evropu, ali da doprinesemo nešto, ne samo da prosimo po Evropi. Prvo što bi mogla da uradi Crna Gora jeste da zamoli NATO narode da rasformiraju pakt. To bi bio njen doprinos toj Evropi“, rekao je mitropolit Amfilohije.

On je, na osveštanju obnovljene crkve Svete Trojice na Blatini kod Kolašina, kazao da se na Kosovu i Metohiji nastavlja „Muratova tiranija“.

„Sada u njoj ne učestvuju samo Murat, već i NATO, EU i SAD, odnosno svi oni koji nastavljaju krstašku, inkvizitorsku, Napoleonovu i boljševičku tiraniju“, kaže mitropolit crnogorsko-primorski.

Prema njegovim rečima, Evropljani su na tri vere – okom namiguju, a ni u jedno pravo ne veruju.

„Štite ljudska prava, a bombarduju nas i to nazivaju humanitarnim bombardovanjem. Amerikanci su podigli na Kosovu jedno od najvećih vojnih utvrđenja na svetu u humanitarne svrhe. Treba dobro da razmisle naši glavari. Treba da idemo u Evropu, ali u koju i kakvu? Ovakva Evropa – zločinačka, tiranska, koja gazi sirotinju – je li to Evropa koja nam treba“, naveo je mitropolit Amfilohije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *