Amfilohije: Pedofili i homoseksualci su ista stvar

Amfilohije: Pedofili i homoseksualci su ista stvar

27 juna 2013

AmfilohijeMitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je u emisiji, koja će sutra biti emitovana na jednoj crnogorskoj televiziji, rekao da lično i kao mitropolit ima isti odnos prema slučaju Kačavenda i ostalim, kako je ocenio, nastranim dešavanjima unutar crkve, kao i prema gej paradama. “Vi znate da sada u Americi postoji pokret koji je ozakonio homoseksualizam. Zašto ne ozakone i pedofiliju“, zapitao se mitropolit, a prenosi portal “Nadlanu.com“.

Na konstataciju novinara da se ne radi o istoj stvari, on je ostao pri svom stavu. “ Oprostite, greh je greh. Možete ga nazvati kako hoćete, U suštini ista priča. Biblijski, evanđelski i hrišćanski gledano to je potpuno ista priča“, tvrdi on.

Ta tema dovela je do bivšeg vladike Vasilija Kačavende, koji je penzionisan pošto su na internetu objavljeni eksplicitni video snimci na kojima se vidi da polno opšti sa nepoznatim mladićem. Na pitanje kako je moguće da je Kačavenda samo penzionisan ali ne i razrešen, Amfilohije je odgovorio da je dat znak da crkva ne toleriše greh. “Dat je znak i pokazatelj da crkva ne toleriše greh, posebno ne nastrani greh“, rekao je Amfilohije.

Upitan da prokomentariše koliko je pravedno da Paradu u Beogradu nazove smradom sodomskim, a da za svog kolegu Kačavendu kaže da je grešan, Amfilohije kaže da je njegov stav prema obe situacije isti. “Ništa drugačiji nije bio moj lični odnos i odnos kao mitropolita prema ovom slučaju i drugim slučajevima unutra crkve nego prema tim paradama“, rekao je Amfilohije i naglasio da ne osuđuje čoveka već greh.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *