AMFILOHIJE: Prihvatimo veru i ljubav, ne dozvolimo da nas pobede alkohol, cigarete i droga

AMFILOHIJE: Prihvatimo veru i ljubav, ne dozvolimo da nas pobede alkohol, cigarete i droga

14 januara 2014

AmfilohijeMitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je mlade da se krste i da se klone alkohola, cigareta i droge.

„”Dva puta su pred nama, deco Božja, put života i put smrti, pa birajmo između njih. Odrecimo se dela tame, a prihvatimo dela vere, nade i ljubavi. Primite večni život tako što ćete se krstiti. Krštenjem možete obnoviti duše i izaći na pravi životni put”“, kazao je mitropolit Amfilohije.

On je, u besedi nakon molebana za Novu godinu po Julijanskom kalendaru koja je služena u crkvi Svetog Đorđa u Podgorici, pozvao okupljene vernike na obnovu mudrosti, razuma i duševnog i telesnog zdravlja.

„Dobro je da se radujemo sa flašama, ali ne dozvolimo da pamet popijemo. Mnogi i puše, a to zdravlje ruši, džep buši i dušu suši, a koliko tek, koliko zla donosi droga. Zato treba da se napajamo duhom Božjim“”, naveo je mitropolit crnogorsko-primorski.

Čestitajući pravoslavnu Novu godinu prisutnima, on im je poželeo mir, dobro zdravlje i dug živog.

Pomolimo se da ova Nova godina bude na obnovu naše duše, uma, srca i života. Naše je da biramo ili ćemo večni život ili ono što je prolazno”, kazao je mitropolit Amfilohije.

Nekoliko hiljada Podgoričana, uglavnom mladih, dočekalo je pravoslavnu Novu godinu na platou ispred crkve Svetog Djorđa pod Goricom, gde je u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske i Crkvene opštine Podgorica bio priređen prigodan zabavno-muzički program.

Hladno vreme nije omelo učesnike koncerta – Gordanu Lazarević, Dragana Račić i trubački orkestar Vidoja Filipovića iz Požege da prirede dobru zabavu. Većinu prisutnih činili su mladi koji su nosili srpska nacionalna obeležja, a skup je prošao bez incidenata.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *