АМФИЛОХИЈЕ: Сви моћници који су ратовали против Бога су пропали и нестали!

AMFILOHIJE: Svi moćnici koji su ratovali protiv Boga su propali i nestali!

25 decembra 2019

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ponovo je pozvao poslanike da ne podrže Vladin predlog zakona o veroispovesti i poručio je da se „prevario onaj ko je mislio da je jači od Boga“, jer su su svi moćnici koji su ratovali protiv Boga propali i nestali.

„Svi moćnici koji su ratovali protiv Boga su propali i nestali, pa će i ovi savremeni, siroti moćnici“, rekao je Amfilohije za podgorički portal Vijesti.On je kazao da se još nada da Skupština neće potvrditi „to bezakonje“, jer bi to, kako kaže, bio poraz Crne Gore.

Mitropolija će nastaviti da se bori, ako Skupština ipak usvoji zakon“, rekao je Amfilohije, koji je u utorak sa sveštenstvom služio liturgiju u Sabornom hramu u Podgorici.

Glasanje o zakonu bi trebalo da bude sutra.

Poslanici da ne glasaju o zakonu

Ovako formulisan Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ne zaslužuje da bude razmatran u Skupštini Crne Gore, te vas pozivamo da svojim učešćem ne dajete legitimitet raspravi i glasanju o ovom aktu ili da glasate protiv njega, ako, ipak, razum ne prevlada, pa dođe do glasanja o njemu, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u pismu koje je dostavio poslanicima Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Hrvatske građanske inicijative (HGVD, Force i Liberalne partije (LP).

Amfilohije je, kako se navodi u pismu koje je objavila Mitropolija crnogorsko-primorska na svom sajtu, upozorio poslanike da je predloženi zakon u funkciji politički nedopustivih pritisaka na Crkvu.

Istovetna pisma mitropolit je dostavio i predsedniku države, Vlade, ministrima pravde i ljudskih i manjinskih prava Milu Đukanoviću, Dušku Markoviću, Zoranu Pažinu i Mehmedu Zenki.

KOMENTARI2 komentara

  1. opet ja says:

    Ne brini Amfilohije, Vučić neće zaštiti SPC, a ni srpski narod u Crnoj Gori.

  2. Eto meni crne ptice, zlosutnice says:

    Sve će biti kao nekada, da nema pravih hrišćana bez progonstva. Sistematski se zapad bori protiv istoka i crkve istočne, ništa novo, a za hrišćane se zna, kao i što piše:"Kada sam slab, onda sam jak." Jer onda se oslanja na Boga i pobeđuje Njegovim evanđeljem. Ovako je bilo sve prelepo, ušuškani u tradiciju i imovinu, a šta bez toga? Pa hrišćani imaju imanje na nebesima, ne na zemlji, ko ti traži ogrtač ti mu podaj i haljinu. Valja se, a ove ovakve neprijatelje treba još i nahraniti i blagosloviti, jer ako ne ljubimo neprijatelje svoje šta se onda razlikujemo od nevernih - govori Hristos.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *